GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βάλτε την ανάσα σας σε μπαλόνι και χαρίστε τη για καλό σκοπό!

Την απογοήτευσή τους για την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας εκφράζουν οι πνευμονολόγοι, επιρρίπτοντας ευθύνες στην...

Βάλτε την ανάσα σας σε μπαλόνι και χαρίστε τη για καλό σκοπό!
Την απογοήτευσή τους για την μη εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στη χώρα μας εκφράζουν οι πνευμονολόγοι, επιρρίπτοντας ευθύνες στην Πολιτεία και κάνοντας λόγο "για τεράστια συμφέροντα", που αντιδρούν στη διακοπή του καπνίσματος σε δημόσιους χώρους, ενώ από την άλλη ευθύνες φέρουν και οι πολίτες που δεν σέβονται το συνάνθρωπό τους, "αναγκάζοντάς τον να καπνίζει μαζί τους".
"Προτιμώ να πληρώσω το πρόστιμο, διότι αν εφαρμόσω τον νόμο οι πελάτες θα πάνε στον διπλανό που επιτρέπει το κάπνισμα" απαντούν οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στους εκπροσώπους της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ), στο πλαίσιο της προσπάθειας που είχε ξεκινήσει η ΕΠΕ για δημοσιοποίηση των καταστημάτων ελεύθερων από καπνό.
"Εάν μπορούσαμε να σταματήσουμε το κάπνισμα θα λύναμε το πρόβλημα των αναπνευστικών νοσημάτων" τα οποία κατά 95% οφείλονται στο κάπνισμα και κατά 5% σε άλλους παράγοντες, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΠΕ, Συντονιστής Διευθυντής της 6ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου "Σωτηρία", Μιχάλης Τουμπής, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με αφορμή την έναρξη εκστρατείας για τη σημασία των "υγιών" πνευμόνων και την αξία της ανάσας μας, με τίτλο "Χαρίζω την ανάσα μου".
Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, στοχεύει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον πρακτικό αντίκτυπο των αναπνευστικών νοσημάτων στην υγεία μας, να τονίσει τη σημασία της πρόληψης, αλλά και να δημιουργήσει δύο παιδικές χαρές σε πάρκα ("πνεύμονες") σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Η καμπάνια "Χαρίζω την Ανάσα μου", ζητά από όλους μας να φουσκώσουμε ένα πορτοκαλί (το χρώμα της αισιοδοξίας) μπαλόνι, να τραβήξουμε μια φωτογραφία και να την "ανεβάσουμε" στο Instagram με το#xarizoanasa, συμμετέχοντας στην ανάπλαση των δύο παιδικών χαρών.
"Ενδιαφέρομαι και νοιάζομαι για την υγεία των πολιτών", τόνισε ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης, που συμμετέχει στην καμπάνια, ενώ ο μουσικός και ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης δήλωσε ότι τις πιο μεγάλες ανάσες στη ζωή, τις χρειάζεται το μέλλον, το οποίο ανήκει στα παιδιά. "Χαρίζω την ανάσα μου στις παιδικές χαρές και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη και ελπίζω σε όλες της πόλεις της Ελλάδας".
Στόχος της καμπάνιας είναι να ευαισθητοποιηθεί το ευρύ κοινό και να ισχυροποιηθούν τα μηνύματα της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης για τα αναπνευστικά νοσήματα, ανέφερε ο κ. Τουμπής, προσθέτοντας ότι η αναγνώριση των συμπτωμάτων της Χρόνιας Αποφρακτικής Πνευμονοπάθειας και του άσθματος και η επίσκεψη στον ειδικό γιατρό, αποτελεί κρίσιμο στοιχείο. Σημείωσε ότι ο κόσμος δεν γνωρίζει τα αναπνευστικά νοσήματα και όταν τα ανακαλύπτει είναι σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα.
Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση