GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ακριβώς συνέβη με την υψωμένη δάκτυλο του Βαρουφάκη

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στη Γερμανία σχετικά με τη χειρονομία που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε εκ...

Τι ακριβώς συνέβη με την υψωμένη δάκτυλο του Βαρουφάκη

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει στη Γερμανία σχετικά με τη χειρονομία που φέρεται να έκανε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης σε εκδήλωση στο Ζάγκρεμπ τον Μάιο του 2013.

Σε εκπομπή του γερμανικού δικτύου ARD στην οποία παρευρέθηκε ο Γ. Βαρουφάκης, προβλήθηκε ένα στιγμιότυπο από την εν λόγω εκδήλωση, στο οποίο εμφανίζεται να κάνει μία άσεμνη κίνσηη με το μεσαίο δάχτυλο, όμως ο υπουργός Οικονομικών αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι κάτι τέτοιο ισχύει, υποστηρίζοντας πως πρόκειται για φωτομοντάζ.

Ωστόσο, φαίνεται πως ο κ. Βαρουφάκης πιάστηκε στα... πράσα να λέει, μάλλον ψέματα, όπως αποδεικνύει το βίντεο που κυκλοφορεί στο YouTube και στο οποίο καταγράφεται ολόκληρη η επίμαχη εκδήλωση, και στο οποίο πράγματι εμφανίζεται ο υπουργός Οικονομικών να κάνει τη γνωστή χειρονομία - που συνάδει και με το περιεχόμενο της ομιλίας του στο συγκεκριμένο σημείο.

Όπως μάλιστα λέει χαρακτηριστικά στο επίμαχο απόσπασμα, “η πρότασή μου ήταν η Ελλάδα να ανακοινώσει απλώς ότι χρεοκοπεί, όπως η Αργεντινή, εντός του ευρώ τον Ιανουάριο του 2010, και να δείξουμε κ...δάχτυλο στη Γερμανία και να πούμε, τώρα λύστε το πρόβλημα μόνοι σας”.

And here is the 'undoctored' by the unscrupulous media's video: https://t.co/WZ3ixfKHC5

Η μαρτυρία του διοργανωτή

Την μαρτυρία του διοργανωτή του συνεδρίου στο οποίο μιλούσε ο Γιάννης Βαρουφάκης  επικαλείται ο υπουργός Οικονομικών εξηγώντας με αυτόν τον τρόπο τι πραγματικά συνέβη. Στη σελίδα του στο twitter ο Γ. Βαρουφάκης φιλοξενεί δημοσίευμα της FAZ στην οποία υπάρχουν δηλώσεις του του Σρέκο Χόρβατ για το συγκεκριμένο στιγμιότυπο.

«Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια;» γράφει ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στο πρώτο του tweet, ενώ στο δεύτερο ανεβάζει ένα βίντεο με όλη την ομιλία του.

«Αυτό πρέπει να ειπωθεί μια για πάντα: Ο Βαρουφάκης δεν σήκωσε το μεσαίο δάχτυλό του κατά των Γερμανών. Κατά την παρουσίασή του στο Ζάγκρεμπ μιλούσε για το Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν χρωστούσε ούτε ένα ευρώ στους Γερμανούς φορολογούμενους. Επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα θα έπρεπε να προχωρήσει σε χρεοκοπία κατά των ιδιωτών πιστωτών παρά να λάβει ένα τεράστιο δάνειο από τους εταίρους. Το δάχτυλο ήταν σε αυτό το πλαίσιο και μεταφέρθηκε σκόπιμα ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στράφηκε εναντίον της επιστροφής των χρεών στη Γερμανία και να της έδειξε το δάχτυλο», αναφέρει ο Χόρβατ.

Ο υπουργός εξηγεί ότι είναι εναντίον του ευρώ και προσθέτει ότι αν καταρρεύσει το ευρώ η παγκόσμια οικονομία θα υποστεί σοκ. Μιλώντας όμως όπως αναφέρει «ως Έλληνας», λέει ότι η πρόταση του ήταν να καταρρεύσει το 2010 η Ελλάδα μέσα στο ευρώ και να υψώσει τότε το μεσαίο δάχτυλο στη Γερμανία και να τους πει λύστε τώρα το πρόβλημα.

ARD: Καμία ένδειξη μοντάζ ή παραποίησης

Καμία ένδειξη μοντάζ ή παραποίησης του βίντεο που προβλήθηκε χθες το βράδυ με τον Γιάννη Βαρουφάκη δεν έχει εντοπίσει ως τώρα η εκπομπή του Γκίντερ Γιάουχ στο ARD, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε μέσω της ιστοσελίδας της.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η αυθεντικότητα του βίντεο εξακολουθεί να εξετάζεται από ειδικούς του Διαδικτύου.

Θυμίζουμε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών εμφανίστηκε σε εκπομπή της γερμανικής τηλεόρασης αναφορικά με το βίντεο που τόν δείχνει να κάνει άσεμνη χειρονομία προς τους Γερμανούς. Ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε ότι το βίντεο είναι μονταρισμένο. Ωστόσο η γερμανική εφημερίδα το διαψεύδει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση