GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βούτσης: Την ευθύνη έχεις όποιος υπογράφει την εγκύκλιο

Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το έγγραφο το οποίο προβλέπει την ελεύθερη είσοδο των ...

Βούτσης: Την ευθύνη έχεις όποιος υπογράφει την εγκύκλιο

Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με το έγγραφο το οποίο προβλέπει την ελεύθερη είσοδο των μεταναστών που μπαίνουν παράνομα στη χώρα.

Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης αφήνει αιχμές κατά του υψηλόβαθμου αξιωματικού ο οποίος φέρεται να έχει υπογράψει την εγκύκλιο και υπαινίσσεται ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

"Την ευθύνη έχει όποιος υπογράφει την εγκύκλιο και άρα υπάρχει θέμα" τόνισε ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε ότι "για την έκδοση της εγκυκλίου δεν έχει σχέση η πολιτική ηγεσία".

Στο μεταξύ παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ότι για το επίμαχο έγγραφο δεν ήταν ενήμεροι οι αρμόδιοι υπουργοί, διευκρινίζοντας ότι το έγγραφο που έδινε το ελευθέρας στους παράνομους μετανάστες και έκλεινε τα κέντρα κράτησης έφυγε το μεσημέρι της Τρίτης, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει η ανακοίνωση των συνοριοφυλάκων.

"Κανένας υπηρεσιακός παράγοντας δεν θα υπαγορεύσει στην κυβέρνηση τον τρόπο και τον χρόνο που θα εφαρμόσει την όποια πολιτική για αυτό το θέμα". Επί της ουσίας της πολιτικής που θα ακολουθήσει για το θέμα η κυβέρνηση ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι θα τοποθετηθούν οι αρμόδιοι υπουργοί, παραπέμποντας το θέμα στους Γιάννη Πανούση και Τασία Χριστοδουλοπούλου" σημείωσε ο κ. Σακελλαρίδης, αποφεύγοντας να τοποθετηθεί επί του περιεχομένου του εγγράφου.

Ερωτηθείς για το κατά πόσο πρόκειται για προβοκάτσια από την πλευρά της ΝΔ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να τοποθετηθεί επ' αυτού.

"Είναι δουλειά του αρμόδιου υπουργού να διαλευκάνει την υπόθεση" πρόσθεσε ο κ. Σακελλαρίδης ερωτηθείς για το πώς γίνεται ένας κρατικός μηχανισμός να αυτονομείται και να δρα χωρίς την έγκριση της πολιτικής του ηγεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση