GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για πολλά γέλια! Οι πρώην ΟΝΝΕΔίτες που νομίζουν ότι μπορούν (επειδή είναι απλώς συνομήλικοι) να αντιμετωπίσουν τον Τσίπρα...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο.  ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ. Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, παρεμβάσεις στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο. 
ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ.

Σύμφωνα με την ειδησεογραφία, παρεμβάσεις στη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας την Κυριακή σχεδιάζει ομάδα γαλάζιων στελεχών της γενιάς των 40άρηδων, της γενιάς δηλαδή που συγκροτούσε τα εκτελεστικά γραφεία της ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας Καραμανλή (1997-2009) και η οποία είχε το σημερινό πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα απέναντι της στα αμφιθέατρα.
Πρόσωπα από αυτή τη γενιά, που συμμετέχουν στη συγκεκριμένη κίνηση, είναι άλλωστε μέλη της πολιτικής επιτροπής, όπως ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιάννης Οικονόμου, ο επίσης πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και νυν δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ο Βασίλης Τοκάκης, ο γενικός γραμματέας του δήμου Γλυφάδας Μάριος Τσάκας, o πολιτικός φίλος του Κωστή Χατζηδάκη Στάθης Σταθόπουλος.
Στην κίνηση αυτή συμμετέχουν επίσης ο επί σειρά ετών στενός συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο πολιτικός φίλος του Άρη Σπηλιωτόπουλου Θανάσης Κοτταράς, ο πρώην γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς Λευτέρης Μπούλιας, ο επιχειρηματίας Γιάννης Πολιτόπουλος, ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας Γιώργος Καραγιάννης, ο πρώην βουλευτής, πρώην πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και πρώην δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.

Οι γνωρίζοντες τα πρόσωπα και τις δυνατότητες τους, βέβαια, μειδιούν καθώς θεωρείται πολιτική αστειότητα να νομίζουν ότι επειδή είναι απλώς συνομήλικοι με τον κ. Τσίπρα μπορούν και να τον αντιμετωπίσουν. Περισσότερο καρικατούρα θα θυμίζουν αφού δεν έχουν δοκιμαστεί σε καμία σοβαρή πολιτική μάχη όπως ο κ. Τσίπρας και απλώς χρησιμοποιούν το θέμα της ηλικίας για να αποκτήσουν ρόλο στη νέα διανομή αξιωμάτων της ΝΔ... 
Οι περισσότεροι από αυτούς είναι παιδιά των πολιτικών σαλονιών, που έκαναν καριέρα  με τις πλάτες της καραμανλικής καμαρίλας μέχρι το 2009 και αναδείχθηκαν (:) κυρίως μέσω του διορισμού τους σε διάφορα κρατικά αξιώματα. Με αυτά τα ...προσόντα θα αντιμετωπίσουν τον κ. Τσίπρα (που τους έχει μάλλον για ...πρωινό);

Ήδη πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση στελεχών της εν κίνησης, στο εστιατόριο “Πούλιτζερ” στην περιοχή του Χίλτον, όπου αποφασίστηκε να εκφραστεί η τάση αυτή στην πολιτική επιτροπή, ενδεχομένως και με την κατάθεση ενός κειμένου και μετά βεβαιότητας με μεμονωμένες παρεμβάσεις τριών τεσσάρων στελεχών (με πρώτο τον κ.Οικονόμου, που φέρεται να είχε και την πρωτοβουλία του συντονισμού), που θα δώσουν το στίγμα της ομάδας αυτής των 40άρηδων μη κοινοβουλευτικών στελεχών.
Βασικά χαρακτηριστικά των παρεμβάσεων που σχεδιάζονται και των συζητήσεων που έχουν ήδη γίνει, είναι το αίτημα για αυτοκριτική όσον αφορά στην πορεία της Ν.Δ από το 2009 μέχρι σήμερα, η αντίθεση στη δεξιά στροφή επί Σαμαρά και η αποστροφή για την ακροδεξιά, τονίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη η Ν.Δ να επιστρέψει στο “μεσαίο χώρο” και η άποψη ότι ως αντιπολίτευση πρέπει να κρατήσει μία στάση εθνικά υπεύθυνη.

“Έχουμε διαπιστώσει ότι η νεότερη γενιά της βάσης της Ν.Δ βράζει βλέποντας τον κάποτε αντίπαλο μας στα αμφιθέατρα πρωθυπουργό, ενώ στη Ν.Δ οι 40άρηδες αντιμετωπίζονται ως νεροκουβαλητές των πρωτοκλασάτων και της ηγεσίας των 60άρηδων”, έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος που συμμετείχε στις συναντήσεις αυτές. Με τον τρόπο αυτό εξέφραζε τη δυσαρέσκεια για την αυστηρή γαλάζια επετηρίδα, θέλοντας ταυτόχρονα να δείξει ότι η κίνηση αυτή δεν έχει ως στόχο να στηρίξει κάποιον δελφίνο αλλά “να θέσει ένα πλαίσιο αρχών και θέσεων, πάνω στο οποίο να γίνει και συζήτηση για το μέλλον στης παράταξης” - στο οποίο προφανώς τα στελέχη της τάσης αυτής διεκδικούν ένα πιο ουσιαστικό ρόλο.
Στη δεύτερη συνάντηση οι συμμετέχοντες συμφώνησαν μάλιστα ότι “δεν πρέπει να περιμένουμε πολλά την Πέμπτη από την κοινοβουλευτική ομάδα” και αυτός ήταν ένας λόγος για τον οποίο οριστικοποιήθηκε η παρέμβαση στην πολιτική επιτροπή. Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο μίας εκδήλωσης και άλλων κινήσεων σε βάθος χρόνου, γεγονός που δείχνει ότι η κίνηση αυτή δεν θα περιοριστεί σε μια εμφάνιση στην πολιτική επιτροπή την Κυριακή.
Καθώς είναι εμφανές ότι οι πρώην ΟΝΝΕΔίτες δεν έχουν φιλοσαμαρικές διαθέσεις, φέρονται όμως να κρατούν αποστάσεις επί του παρόντος από τους δελφίνους και τα μεγάλα ονόματα, ορισμένοι στο γαλάζιο παρασκήνιο άρχισαν ήδη να θέτουν το ερώτημα εάν στόχος είναι εμμέσως η ανάδειξη και υποστήριξη για το μέλλον του κ. Παπανικολάου, ο οποίος πάντως δε φέρεται να έχει τέτοιες φιλοδοξίες.
Στελέχη που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία λένε ότι εάν ο Κώστας Καραμανλής επέστρεφε ή αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία, αυτονοήτως θα συντάσσονταν μαζί του, αν και παρόλο που προβάλλουν το γεγονός ότι ανήκαν στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ επί προεδρίας του, πολλοι εξ αυτών έχουν στενές σχέσεις με τη Ντόρα Μπακογιάννη, το Νίκο Δένδια και τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ κατά τη δεύτερη συνάντηση ακούστηκαν και φωνές κριτικής για την καραμανλική σιωπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση