GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Οργή από τις οικογένειες των κοριτσιών που μπήκαν στο Ισλαμικό Κράτος

Οι οικογένειες των τριών μαθητριών που έφυγαν από τα σπίτια τους στο ανατολικό Λονδίνο και μετέβησαν στη Συρία για να ενταχθούν στις τά...

Οργή από τις οικογένειες των κοριτσιών που μπήκαν στο Ισλαμικό Κράτος

Οι οικογένειες των τριών μαθητριών που έφυγαν από τα σπίτια τους στο ανατολικό Λονδίνο και μετέβησαν στη Συρία για να ενταχθούν στις τάξεις των τζιχαντιστών εξέφρασαν την οργή τους προς την αστυνομία κατηγορώντας την ότι δεν τους προειδοποίησε για τον κίνδυνο να στρατολογηθούν τα παιδιά τους από το Ισλαμικό Κράτος.

Η 16χρονη Σαμίνα Μπεγκούμ και οι 15χρονες Καντίζα Σουλτάνα και Αμίρα Αμπάσε έφυγαν από τα σπίτια τους και μετέβησαν αεροπορικώς στην Κωνσταντινούπολη και από εκεί πιστεύεται ότι πήγαν στη Συρία κι εντάχθηκαν στις τάξεις του ΙΚ.

Και οι τρεις είχαν καταθέσει τον Δεκέμβριο στην αστυνομία που ερευνούσε τότε την εξαφάνιση μίας άλλης μαθήτριας και φίλης τους που είχε πάει στη Συρία.

Οι οικογένειές τους όμως υποστηρίζουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα καθώς τα κορίτσια δεν παρέδωσαν ποτέ στους γονείς τους μία επιστολή που τους είχε δώσει η αστυνομία ζητώντας την άδειά τους να μιλήσουν στις μαθήτριες.

Οι συγγενείς τους τώρα υποστηρίζουν ότι η αστυνομία θα έπρεπε να είχε δώσει την επιστολή απευθείας στους γονείς και ότι αν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση θα είχαν μπορέσει ίσως να αναλάβουν δράση.

Ο πατέρας της Αμίρα Αμπάσε, ο Χουσέιν, δήλωσε χθες Παρασκευή στο τηλεοπτικό δίκτυο ITV ότι θα μπορούσε να έχει αποτρέψει την κόρη του από το να φύγει αν γνώριζε την κατάσταση.

"Θα μπορούσαμε να τις έχουμε σταματήσει. Θα το είχαμε συζητήσει και θα τους είχαμε πάρει τα διαβατήρια. Αυτό δεν θα είχε συμβεί", λέει.

Η αδελφη της Καντίζα, η Χαλίμα Χανούμ, προσθέτει: "Δεν θα βρισκόμαστε σήμερα εδώ να κάνουμε αυτό, αν είχαμε αυτή την επιστολή και γνωρίζαμε τι συνέβαινε".

Η Σκότλαντ Γιάρντ, πάντως, επιμένει ότι τότε δεν υπήρχε κάποια ένδειξη πως τα κορίτσια θα ακολουθούσαν την φίλη τους στη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση