GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΛΟΓΟΣ του Νίκου Καζαντζάκη μεταφέρεται σε μορφή Χοροθεάτρου

Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη μεταφέρεται σε μορφή χοροθεάτρου, με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την Ομάδα ...

Ο ΛΟΓΟΣ του Νίκου Καζαντζάκη μεταφέρεται σε μορφή Χοροθεάτρου

Ο λόγος του Νίκου Καζαντζάκη μεταφέρεται σε μορφή χοροθεάτρου, με τους δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννη και Γιώργο Μεγαλακάκη και την Ομάδα τους, συνοδεία ορχήστρας και τραγουδιού, υπό τη σκηνοθετική μπαγκέτα του ηθοποιού Βασίλη Βασιλάκη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

"Η θεατρική μου σχέση με τον Νίκο Καζαντζάκη ξεκίνησε το 2010 όταν αποφάσισα να ανεβάσω σε μορφή θεατρικού μονολόγου την Ασκητική. Αυτό που αγαπώ στον Καζαντζάκη είναι η βαθιά του αγάπη για την Ελλάδα και το απέραντα φιλοσοφικό και στοχαστικό μυαλό του" είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Βασίλης Βασιλάκης και συμπλήρωσε: "κατά τη γνώμη μου ο λόγος του Καζαντζάκη δεν χρειάζεται σκηνοθεσία. Θεωρώ απαραίτητο όμως να έχει κανείς πίστη και εσωτερικότητα όταν τον εκφέρει. Πιστεύω ότι όποιος δει αυτή την παράσταση, θα φύγει,με αίσθημα χαράς και συγκίνησης, από αυτή την όμορφη σύνθεση, λόγου, χορού, και μουσικής".

Δεκαπέντε καλλιτέχνες επί σκηνής συνθέτουν μια παράσταση που δομήθηκε με όρους απόλυτα σύγχρονους, μεταλλασσόμενη κινησιολογικά και μουσικά, κρατώντας όμως στέρεους τους πυρήνες λόγου και υποκριτικής.

Η αρμονική σύνθεση των τριών αυτών καλλιτεχνικών μορφών, συνθέτουν ένα σύνολο που εκφράζει βαθύτατα τον πλούτο των αισθημάτων του μεγάλου Έλληνα στοχαστή.

Θα πραγματοποιηθούν δύο παραστάσεις τη Δευτέρα 23 και την Τρίτη 24 Μαρτίου, στις 21.00.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία – ερμηνεία: Βασίλης Βασιλάκης
Επιλογή κειμένων: Τόνια Κούμπα
Χορογραφική επιμέλεια: Κική Μπάκα
Σχεδιασμός φωτισμών: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Κοστούμια: Γιούλα Ζωϊοπούλου
Σχεδιασμός ήχου: Βασίλης Τζοβάρας
Κατασκευή κύβων σκηνικού: Γεράσιμος Τρέτσης
Ψιμυθιολόγος: Φωτεινή Μακρίδου & Ευαγγελία Λενακάκη
Φωτογραφίες: Χριστίνα Σαρλάμη
Γραφιστικές υπηρεσίες: motive creative
Βοηθός παραγωγής: Μάτα Κουλουρίδη
Ερμηνεία: Βασίλης Βασιλάκης
Φιλική συμμετοχή στο τραγούδι: Γεωργία Νταγάκη (23/3) Καλλιόπη Βέττα (24/3)
Κρητικός χορός: Γιάννης και Γιώργος Μεγαλακάκης και η επίλεκτη ομάδα τους
Μουσικοί:
Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα)
Δημήτρης Βαρελόπουλος (λαούτο)
Αλέξανδρος Καψοκαβάδης (lavta)
Βαγγέλης Καρίπης (κρουστά)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση