GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέθανε ο μεγάλος και πολύ δημοφιλής Τέρι Πράτσετ

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 66 ετών και μετά από μακρά μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ ο δημοφιλής συγγραφέας Τέρι Πράτσετ, ...

Πέθανε ο μεγάλος και πολύ δημοφιλής Τέρι Πράτσετ

Την τελευταία του πνοή άφησε, σε ηλικία 66 ετών και μετά από μακρά μάχη με τη νόσο του Αλτσχάιμερ ο δημοφιλής συγγραφέας Τέρι Πράτσετ, όπως ανακοίνωσε ο εκδότης του, Λάρι Φίνλεϊ.

“Ο κόσμος έχασε ένα από τα πιο λαμπρά, πιο κοφτερά μυαλά του”, δήλωσε ο Φίνλεϊ. “Σε περισσότερα από 70 βιβλία, ο Τέρι εμπλούτισε τον πλανήτη όσο λίγοι πριν από αυτόν. Όπως όλοι όσοι τον διάβασαν ξέρουν, το Discworld ήταν το όχημά του για να σατιρίσει αυτόν τον κόσμο: και το έκανε εξαιρετικά, με μεγάλη επιδεξιότητα, φοβερό χιούμορ και συνεχή εφευρετικότητα”.

Ο Τέρι Πράτσετ γεννήθηκε στις 28 Απριλίου 1948 και έγινε ευρέως γνωστός από τη σειρά βιβλίων φαντασίας Discworld, που ξεκίνησε το 1983. Συνολικά εκτιμάται ότι έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο πάνω από 85 εκατομμύρια βιβλία του Πράτσετ σε 37 γλώσσες, ενώ το έργο του είναι αρκετά δημοφιλές και στη χώρα μας.

Το 2007 ο Πράτσετ ανακοίνωσε ότι πάσχει από τη νόσο Αλτσχάιμερ, και την επόμενη χρονιά δώρισε 1 εκατομμύριο δολάρια για την έρευνα γύρω από την ασθένεια αυτή. Το 2011 είχε προκαλέσει μεγάλη συζήτηση στη Βρετανία όταν παρουσίασε στο BBC ένα ντοκιμαντέρ με θέμα το δικαίωμα ενός ανθρώπου στην “υποβοηθούμενη αυτοκτονία”, εκφράζοντας την επιθυμία του να πεθάνει όπως ήθελε ο ίδιος, προτού η ασθένειά του φτάσει σε κρίσιμο σημείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση