GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ισχυρή έκρηξη με δεκάδες νεκρούς σε ανθρακωρυχείο στο Ντονέτσκ

Τουλάχιστον 32 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο Ζασιάντκο, στο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών ...

Ισχυρή έκρηξη με δεκάδες νεκρούς σε ανθρακωρυχείο στο Ντονέτσκ

Τουλάχιστον 32 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν από έκρηξη που σημειώθηκε στο ανθρακωρυχείο Ζασιάντκο, στο προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του ουκρανικού κοινοβουλίου, ενώ δεκάδες εκτιμάται ότι έχουν παγιδευτεί και 14 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το Ρόιτερς.

Περίπου 70 ανθρακωρύχοι εργάζονταν στο ανθρακωρυχείο την ώρα του δυστυχήματος, δήλωσε αξιωματούχος του τοπικού υπουργείου εκτάκτων αναγκών στην υπηρεσία Τύπου των αυτονομιστών.

"Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, σκοτώθηκαν περισσότεροι από 30 άνθρωποι. Οι διασώστες δεν έχουν φτάσει ακόμη στο σημείο της έκρηξης, απομακρύνουν το δηλητηριώδες αέριο και στη συνέχεια θα κατέβουν", δήλωσε ο Βλαντίμιρ Τσιμπαλένκο, ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας ασφάλειας των ανθρακωρυχείων.

Αρχικά, τοπικοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι 70 ανθρακωρύχοι έχουν παγιδευτεί στις στοές. Ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί αν από αυτούς κάποιοι αναφέρονται μεταξύ των νεκρών ή των τραυματιών.

Συγγενείς των ανθρακωρύχων έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του Ζασιάντκο και ζητούν απεγνωσμένα να πληροφορηθούν για την τύχη των οικείων τους, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Ρόιτερς που βρίσκεται επί τόπου.

Ένας από τους ανθρακωρύχους που κατάφερε να βγει σώος είπε ότι άκουσε πως 45 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί παρότι δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση της πληροφορίας. Το Γαλλικό Πρακτορείο, ωστόσο, επικαλούμενο τις αρχές των φιλορώσων αυτονομιστών και το ανεξάρτητο συνδικάτο των ανθρακωρύχων, κάνει λόγο για 47 αγνοούμενους.

Ένας οξυγονοκολλητής στο ανθρακωρυχείο, ονόματι Όλεγκ, είπε: "Αυτό που άκουσα είναι ότι υπάρχουν 45 παγιδευμένοι. Έναν έβγαλαν έξω". Ερωτηθείς σχετικά με τις πιθανότητες διάσωσης περισσότερων ανθρακωρύχων, ο ίδιος είπε: "Δουλεύω στο ανθρακωρυχείο 23 χρόνια και αυτή είναι η τέταρτη έκρηξη που θυμάμαι. Αν δεν τους βγάλουν αμέσως έξω, τότε αργότερα θα ανασύρουν μονάχα πτώματα. Είναι τρομακτικό πράγμα η έκρηξη".

Η αιτία της έκρηξης στο Ζασιάντκο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή.

Το 2007, από έκρηξη που σημειώθηκε στο ίδιο ανθρακωρυχείο σκοτώθηκαν 106 ανθρακωρύχοι.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση