GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα σπίτια στην Πλάκα και την Αίγινα: Πώς έμπλεξε (λόγω της πεθεράς του!) ο Γιάνης Βαρουφάκης...

«Πονοκεφάλους» φαίνεται να δημιουργεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, η υπόθεση ενοικίαση σπιτιών της συζύγου του στην Αίγινα ...

«Πονοκεφάλους» φαίνεται να δημιουργεί στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, η υπόθεση ενοικίαση σπιτιών της συζύγου του στην Αίγινα και της πεθεράς του στην Αθήνα, τα οποία ενοικιάζονταν χωρίς το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας και χωρίς να δηλώνονται ως ενοικιαζόμενα στην εφορία.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», η βίλα του Γιάνη Βαρουφάκη και της συζύγου του, Δανάης Στράτου, στην Αίγινα, κατά το διάστημα της απουσίας τους στο εξωτερικό ενοικιάστηκε για ολιγοήμερες διακοπές σε ξένους – κάτι το οποίο αποκάλυψε η βρετανική Daily Mail. Ωστόσο, για αυτό έπρεπε προηγουμένως να εκδοθεί η απαιτούμενη εκ του νόμου ειδική άδεια του ΕΟΤ, ώστε να μπορούν να δικαιολογηθούν τα όποια έσοδα προκύψουν από αυτή την ενοικίαση, λεπτομέρεια που δεν τηρήθηκε και απέκτησε σημασία από τη στιγμή που ο κ. Βαρουφάκης έγινε υπουργός Οικονομικών, και επισύρει πρόστιμο 50.000 ευρώ. Ακόμη, πέρα από το σπίτι της Αίγινας, έγινε γνωστό πως κατά τη διάρκεια της απουσίας του ζεύγους στο Τέξας, με τον ίδιο τρόπο ενοικιαζόταν για ολιγοήμερες διακοπές και το οικογενειακό σπίτι της κας Στράτου στην Πλάκα – δηλαδή χωρίς τη σχετική άδεια.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα ο υπουργός Οικονομικών, ο ίδιος δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή σχέση με τα εν λόγω σπίτια, καθώς αυτό στην Πλάκα είναι ιδιοκτησία της πεθεράς του και αυτό στην Αίγινα ανήκει εξ ημισείας στη σύζυγό του και τον πρώην σύζυγό της, Γιώργο Μομφεράτο.

Σημειώνεται ότι το Ειδικό Σήμα του ΕΟΤ είναι το πιστοποιητικό που επιτρέπει στον κάθε ιδιοκτήτη να νοικιάζει νόμιμα το ακίνητό του και να δηλώνει τα χρήματα που εισπράττει στην αρμόδια ΔΟΥ. Το κόστος έκδοσης του εν λόγω σήματος, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, δεν υπερβαίνει συνήθως τα 500 ευρώ και η έκδοσή του γίνεται μέσα σε 10 ημέρες. Στενός συνεργάτης του υπουργού δήλωσε στο «Πρώτο Θέμα» ότι επρόκειτο για παράλειψη και άγνοια της συζύγου του κ. Βαρουφάκη για την υποχρεωτική έκδοση του Ειδικού Σήματος Λειτουργίας. Σημειώνεται ότι η κα Στράτου, σύμφωνα με την εφημερίδα, είχε αναθέσει σε τουλάχιστον δύο γνωστές διαδικτυακές πλατφόρμες την προώθηση των δύο ακινήτων, μεταξύ των οποίων και η γνωστή Airbnb.

Βαρουφάκης: Πλήρωνα και ενοίκιο. Μετακομίζω στην πλατεία Μαβίλη

Ερωτηθείς από την εφημερίδα για τις ενοικιάσεις των δύο ακινήτων σε Αίγινα και Πλάκα, ο κ. Βαρουφάκης, μέσω συνεργατών του, απάντησε ότι καμία εξ αυτών δεν του ανήκει προσωπικά και πως στην αναφερόμενη ως «πολυτελή» κατοικία που βρίσκεται απέναντι από την Ακρόπολη πλήρωνε και ενοίκιο, καθώς ανήκει στην πεθερά του. Επίσης, εντός των επόμενων ημερών θα αποχωρήσει από το εν λόγω σπίτι για ένα άλλο, πιο οικονομικό, στην πλατεία Μαβίλη. Όσον αφορά στην κατοικία της Αίγινας, υποστηρίζει ότι ανήκει ως συνιδιοκτησία στη σύζυγό του και τον πρώην σύζυγό της και υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Μομφεράτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση