GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στον «αέρα» τα έργα στο νέο λιμάνι της Πάτρας

Στον «αέρα»  βρίσκονται τα έργα στο νέο λιμάνι των Πατρών καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθετική πορ...

Στον «αέρα» τα έργα στο νέο λιμάνι της Πάτρας
Στον «αέρα»  βρίσκονται τα έργα στο νέο λιμάνι των Πατρών καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματική τη νομοθετική πορεία με την οποία  άναβε το πράσινο φως για να προχωρήσει η κατασκευή.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμόν 717/2015 απόφαση τους  είπαν διπλό «όχι» κρίνοντας  ότι   «σύμφωνα με τις συνταγματικές επιταγές για παρόμοια ζητήματα πρέπει να εκδίδονται Προεδρικά Διατάγματα και όχι  υπουργικές αποφάσεις ή αποφάσεις της ΕΣΑΛ». Επιπλέον, υπογραμμίζουν ότι «δεν μπορεί νόμος να κυρώνει αναδρομικά  κανονιστικές διοικητικές αποφάσεις,  όπως έκανε στην περίπτωση του λιμένα Πατρών».
Έτσι, το ΣτΕ ακύρωσε όλες τις αποφάσεις που καθόριζαν τους κανόνες κατασκευής, κ.λπ. του νέου λιμένα Πατρών και έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Πατραίων που ζητούσε την ακύρωση του επίμαχου νομοθετικού πλέγματος.
Υπενθυμίζεται, ότι στην προσφυγή του ο Δήμος υποστήριζε, μεταξύ άλλων, ότι με τις σχεδιαζόμενες χωροταξικές και πολεοδομικές ρυθμίσεις διακόπτεται η συνέχεια των λειτουργιών της πόλης προς την πλευρά της θάλασσας και αποκόπτεται η πόλη και οι κάτοικοι της από το παραθαλάσσιο μέτωπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση