GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρεκόρ με "αναβολικά" στα ασιατικά χρηματιστήρια - ΦΩΤΟ

Το χρηματιστήριο στην Κίνα άνοιξε με τη μεγαλύτερη άνοδο από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008, καθώς οι επενδυτές ποντά...

Ρεκόρ με αναβολικά στα ασιατικά χρηματιστήρια - ΦΩΤΟ

Το χρηματιστήριο στην Κίνα άνοιξε με τη μεγαλύτερη άνοδο από τότε που ξέσπασε η παγκόσμια οικονομική κρίση το 2008, καθώς οι επενδυτές ποντάρουν σε νέα μέτρα «τόνωσης» της οικονομίας, καθώς τα υψηλά τραπεζικά χρέη ανά περιφέρεια και το «φρένο» στις ταχύτητες της ανάπτυξης κρατούν σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Κέρδη σχεδόν 1% και νέο ρεκόρ 15ετίας καταγράφει στο άνοιγμα και το χρηματιστήριο του Τόκιο, με τους επενδυτές να ευελπιστούν σύντομα σε νέα ανακοίνωση "χαλάρωσης" με φρέσκοτυπωμένο χρήμα από τα πιεστήρια του γεν.

Στην Κίνα, ο βασικός δείκτης των μετοχών στη Σαγκάη ενισχύονταν σχεδόν 1% γύρω από τις 3.480 μονάδες, στην υψηλότερη ημερήσια κίνηση που έχει κάνει από τον Ιούνιο του 2008.

Τους τελευταίους 12 μήνες έχει κάνει άλμα 72%, καλύπτοντας τις απώλειες από τον Αύγουστο του 2009 που είχε χάσει τη μεγαλύτερη αξία από κάθε άλλο χρηματιστήριο παγκοσμίως.

Η στροφή στηρίχθηκε από το ρεκόρ δανεισμού για αγορά μετοχών που πραγματοποιούν κυρίως μεγάλοι «παίκτες» του εξωτερικού, μετά από ορισμένα βελτιωμένα στοιχεία τα οποία καταγράφηκαν στις εισροές διεθνών κεφαλαίων στη χώρα, αλλά σημειώνεται υστέρηση εσόδων στο δίμηνο Ιαν-Φεβρ.

Ταυτόχρονα, υψηλά βρίσκονται οι τοποθετήσεις της Κίνας και της Ιαπωνίας σε αμερικανικά ομόλογα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση