GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σέρτζιο Μαρκαριάν: Ο αποκλεισμός θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα

Έτοιμος να δουλέψει σκληρά και να παλέψει με τους παίκτες του μέχρι τέλους για την πρόκριση στο Euro 2016 δήλωσε ο Σέρχιο Μαρκαριάν κατ...

Σέρτζιο Μαρκαριάν: Ο αποκλεισμός θα ήταν μεγάλο πισωγύρισμα

Έτοιμος να δουλέψει σκληρά και να παλέψει με τους παίκτες του μέχρι τέλους για την πρόκριση στο Euro 2016 δήλωσε ο Σέρχιο Μαρκαριάν κατά την παρουσίασή του.

Ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής έδειξε να αντιλαμβάνεται πλήρως τη δυσκολία της αποστολής του και τις συνέπειες πιθανού αποκλεισμού (τον οποίο χαρακτήρισε πισωγύρισμα), αλλά εμφανίστηκε βέβαιος πως θα γίνει καλή δουλειά και με τη σωστή συνεργασία όλων, αλλά και τη βοήθεια του κόσμου η Εθνική μπορεί να προλάβει το τρένο για τη Γαλλία.

"Θέλω να ευχαριστήσω την ΕΠΟ και ιδιαίτερα τον πρόεδρο για την ευκαιρία που μου έδωσαν. Ξέρουμε ότι είναι πολύ δύσκολη στιγμή κι ότι χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια, αλλά πιστεύουμε στα παιδιά που παίζουν στην Εθνική και στην ευκαιρία να προκριθούμε. Με την προσπάθεια και τη συνεργασία μας, θα κάνουμε καλή δουλειά. Με την συνεργασία της ΕΠΟ και του Καραγκούνη φτιάξαμε μία τεχνική ομάδα με πείρα, με επαγγελματική πείρα. Όπως είναι ο Κωστένογλου. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει μια νέα ιστορία από το 2002 και είμαστε τώρα σε μια ιστορική στιγμή. Αν δεν μπορέσουμε να πάμε στη Γαλλία μετά από τόσες προκρίσεις θα είναι ένα βήμα πίσω. Ξέρουμε ότι είναι δύσκολο να προκριθούμε, αλλά είμαστε αισιόδοξοι και θα προσπαθήσουμε. Θα συνεργαστούμε όλοι γι' αυτή την προσπάθεια κι ελπίζω σε αυτό τον αγώνα να έχουμε δίπλα μας τον κόσμο κι εσάς (ΜΜΕ). Να δώσουμε μια χαρά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή που περνά η Ελλάδα. Θα είναι και για μας μεγάλη χαρά", τόνισε.

Ερωτηθείς αν το προσωνύμιο "μάγος" που τον ακολουθεί μπορεί να σημαίνει πως με το μαγικό του ραβδί θα αναμορφώσει την Εθνική και θα την οδηγήσει στην πρόκριση, ο 71χρονος προπονητής απάντησε: "Δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι. Υπάρχει μόνο δουλειά. Για εμένα είναι ένα μεγάλο βάρος αυτό με το μαγικό ραβδάκι. Από την εθνική Περού το λέγανε για μένα, αλλά δεν υπάρχει αυτό. Υπάρχει μόνο δουλειά. Το θέμα είναι να έχουμε μία ενωμένη ομάδα. Από τον πρόεδρο μέχρι τους παίκτες. Εκεί υπάρχει η μαγεία. Να δημιουργήσεις ένα καλό κλίμα. Δεν υπάρχει μαγεία, στην βαλίτσα μου έχω μόνο ρούχα".

Όσο για τα πράγματα που προτίθεται να αλλάξει; Ουσιαστικά υποσχέθηκε να προσπαθήσει να παίξει η Εθνική πιο επιθετικά, αλλά δεν μπορεί να κάνει ριζικές αλλαγές. "Στο ποδόσφαιρο μπορεί να κάνεις λίγα λάθη, να παίζεις σωστά και να χάσεις. Δεν υπάρχει αγώνας χωρίς λάθη και σωστά. Το ποδόσφαιρο είναι έτσι που με λίγη τύχη μπορεί να κερδίσεις. Η Εθνική όλα αυτά τα χρόνια είχε ένα στιλ. Καλή άμυνα και στην αντεπίθεση να βάλουμε γκολ. Με τον καιρό όμως χάθηκε αυτό το στιλ. Δεν γίνεται να περπατάμε πίσω. Πρέπει να βγούμε μπροστά. Το καλό ποδόσφαιρο είναι καλή άμυνα και καλή επίθεση. Το στιλ τώρα είναι άλλο πράγμα.. Άλλο στιλ η Μπαρτσελόνα άλλο η Μπάγερν".

Σχετικά με τις δυσκολίες που υπάρχουν λόγω πίεσης χρόνου, είπε: "Δεν είναι εύκολο να προπονείς μία Εθνική ομάδα και να μην έχεις τους παίκτες κάθε μέρα. Πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά τους παίκτες. Γιατί κάποιος που δεν παίζει μπορεί με μερικές προπονήσεις να δείξει αυτά που ξέρει. Δεν έχουμε χρόνο για να κάνουμε πράγματα που να εντυπωσιάζουν τον κόσμο. Πρέπει να κάνουμε αυτά που χρειαζόμαστε. Να μην κάνουμε δηλαδή λάθη στην άμυνα και να μπορούμε να δημιουργούμε φάσεις. Δεν μπορώ να πω ότι θα κερδίσουμε. Είμαι σίγουρος ότι με την βοήθεια από τους παίκτες θα παίζουμε καλό ποδόσφαιρο. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι το παιχνίδι με την Ουγγαρία είναι τελικός".

Ερωτηθείς για το αν θα κάνει ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, απάντησε: "Δεν θα κάνω αλλαγές. Είναι δύσκολη στιγμή θα πρέπει να παίξουν αυτοί που έπαιζαν πριν και που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία για να αλλάξει τύχη. Θα κάνω κάποιες αλλαγές, όχι μεγάλες. Δεν θα αλλάξω την ομάδα, αλλά την λειτουργία".

Ούτε η... προέλευση των παικτών, όσων παίζουν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, παίζει ρόλο για τον Σέρχιο Μαρκαριάν. "Για εμένα όλοι έχουν την πόρτα της Εθνικής ανοιχτή. Εμείς βλέπουμε αυτούς που παίζουν έξω, γιατί τους είδαμε στο Μουντιάλ".

Αυτό το στοιχείο που προέχει, είναι η... εξυπνάδα. "Το πρώτο είναι να έχουμε καλή απόδοση και καλή παρουσία. Μετά όλα αυτά που μπορούν να κάνουν τα παιδιά. Ο προπονητής πρέπει να σκέφτεται πως μπορεί να βελτιωθεί ο τρόπος σκέψης των παικτών γιατί η εξυπνάδα είναι πολύ σημαντική. Οι έξυπνοι παίκτες παίρνουν καλύτερες αποφάσεις κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Πρέπει να ψάχνουμε για έξυπνους παίκτες. Αυτοί είναι οι καλύτεροι παίκτες σε κάθε ομάδα. Όχι αυτοί που τρέχουν, που σουτάρουν κτλ. Τους έχουμε αυτούς τους παίκτες για να μας δώσουν την εξυπνάδα".

Σχετικά με την πιθανότητα επιστροφής του Κατσουράνη ανέφερε: "Η πόρτα της Εθνικής είναι ανοιχτή για όλους. Πάντα πιστεύεις ότι τα έχεις όλα, αλλά στην πορεία βλέπεις ότι δεν τα έχεις. Χρειάζεσαι έναν παίκτη εδώ, έναν εκεί. Η δουλειά του προπονητή είναι να δημιουργήσει νέους παίκτες, να βελτιώσει αυτούς που έχει ήδη, αλλά μεγαλύτερη σημασία έχει η ομαδική λειτουργία. Τα παιδιά έχουν πείρα, είναι έξυπνοι και θα τα καταλαβαίνουν όλα. Όμως δεν μπορούμε να τους προπονήσουμε δυνατά. Θα προέρχονται από παιχνίδια, θα έχουμε ταξίδι και στο τέλος της εβδομάδας θα ακολουθεί το παιχνίδι με την Ουγγαρία. Όπως βλέπω όμως την ποιότητα των παικτών που παίζουν έξω, αλλά και μερικών εδώ, μπορούμε. Μόνο ο Θεός ξέρει".

Σχετικά με το πώς προέκυψε το ενδιαφέρον από την ΕΠΟ και πώς έφτασε μέχρι εδώ, είπε: "Η πρώτη πληροφορία για το ενδιαφέρον της Εθνικής ήρθε πριν από δύο μήνες όταν ένας δημοσιογράφος από Ουρουγουάη μου έδειξε ένα ρεπορτάζ του FOX. Εγώ κάθομαι σπίτι μου, βλέπω μας και δουλεύω σε νέες ιδέες. Από εκείνη την στιγμή όμως σκεφτόμουν την Ελλάδα. Ήταν μεγάλη χαρά για εμένα αυτό το ενδιαφέρον. Μέχρι να έρθω έβλεπα παίκτες έξω από την Ελλάδα. Τώρα βλέπω μέσα από την Ελλάδα. Σκέφτομαι μία άλλη στρατηγική, αλλά ακόμα είναι νωρίς".

Σε ερώτηση για το αν αντιλαμβάνεται το ρίσκο που ανέλαβε, απάντησε: "Υπάρχει μεγάλο ρίσκο, αλλά όλα τα χρόνια δεν μου έδωσαν καμία ομάδα που να ήταν σίγουρο οτι θα κερδίσει. Πάντα μου έδιναν... φωτιά. Πρέπει να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο. Χωρίς αυτό δεν υπάρχει κάτι. Ποτέ δεν μου έδωσαν εύκολη ομάδα, χωρίς πίεση. Και στην Ελλάδα πάντα τα ίδια. Δεν είμαι προπονητής με τύχη".

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν απέφυγε να σχολιάσει τις τελευταίες αποφάσεις για τη Super League, αλλά δεν έκρυψε τον προβληματισμό του, αφού δυσκολεύεται στο έργο του. "Δεν είναι δουλειά μου, αλλά με πονάει το να μην μπορούμε να δούμε ποδόσφαιρο. Πρέπει όλοι να προσέχουμε την συμπεριφορά μας και να μην κάνουμε λάθη. Το καλύτερο ήταν να παίζαμε για να δούμε παίκτες, αλλά έχουμε δύο παιχνίδια ακόμη. Μας κάνει ζημιά. Χάσαμε την ευκαιρία να δούμε άλλη μία φορά παίκτες", είπε. 

Πηγή sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση