GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Βαρουφάκης αδειάζει την Παναρίτη...

Ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει την (συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη) Έλενα Παναρίτη, εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας πως...

Ανακοίνωση, με την οποία διαψεύδει την (συνεργάτη του Γιάνη Βαρουφάκη) Έλενα Παναρίτη, εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών, σημειώνοντας πως ούτε μπήκε ούτε θα μπει η κυβέρνηση στο δίλημμα συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις.
"Το Υπουργείο Οικονομικών και η ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν ούτε μια φορά στο δίλημμα αν θα πρέπει να πληρώσουν μισθούς και συντάξεις ή δανειακές υποχρεώσεις και φυσικά δεν πρόκειται να μπουν ούτε και στο μέλλον".
"Τέτοια διλήμματα στις δημοκρατίες είναι εκτός πραγματικότητας. Καθημερινά, άλλωστε, διαψεύδονται οι Κασσάνδρες, αφού αποπληρώνονται κανονικά οι χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της χώρας, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με τις εσωτερικές πληρωμές", αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών.
Νωρίτερα, στο πλαίσιο ανοιχτής συζήτησης που πραγματοποιήθηκε στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων και Διπλωματίας του Deree, η Ελενα Παναρίτη, συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών προέβη στην εν λόγω αποκάλυψη.
Όπως είπε, οι δανειστές στα πλαίσια συνομιλιών, προέτρεψαν την κυβέρνηση, να μην καταβάλει για 1-2 μήνες μισθούς, ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα ρευστότητας του Δημοσίου.
Σε ηχητικό που δόθηκε στη δημοσιότητα από τον capital.gr, η κυρία Παναρίτη ακούγεται να λέει:
"Το περιτύλιγμα του προβλήματος είναι ότι αυτοί που έχουν έρθει να μας δώσουν τα χρήματα, να μας βοηθήσουν, έχουν στηριχθεί πάνω σε κάτι παράξενους τρόπους που δουλεύουν. Και δεν βοηθάνε ακριβώς. Άρα εγώ… πρέπει και να δουλέψουμε, να βρούμε τις μεταρρυθμίσεις και τους αντίστοιχους που πρέπει να διορθώσουμε αυτά τα τρία τα οποία μεγαλώνουν, αλλά να το κάνουμε με τους άλλους, με αυτούς τους αντίστοιχα, αν θέλετε, εταίρους οι οποίοι δυστυχώς δεν είναι… δεν βοηθούν στην πραγματικότητα. Δεν είναι πραγματικά εκεί όπως θα περίμενα εγώ να είναι. Δηλαδή το βλέπουν το πρόβλημα ακόμα με έναν παράξενο τρόπο. Σου λέει βρε παιδιά… έρχεται και σου λέει ε εντάξει μην πληρώσετε και κανένα μισθό, για 1-2 μήνες χωρίς μισθούς. Άρα λοιπόν έχω… έχουμε πολύ… άρα για αυτό λέω, παιδιά ομοψυχία και δύναμη. Δηλαδή δεν είναι η κυβέρνηση αυτή τη στιγμή ένα κομματικό πράγμα, είναι ένα μεγαλύτερο πράγμα, είναι όλη η Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση