GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε αναμονή η παρέμβαση δέκα σημείων για τα φάρμακα

Μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα, φορολόγηση δυο ταχυτήτων για τα εγχωρίως παραγόμενα και τα εισαγόμενα γενόσημα και «κούρεμα» των τιμών στα α...

Σε αναμονή η παρέμβαση δέκα σημείων για τα φάρμακα

Μειωμένη συμμετοχή στα φάρμακα, φορολόγηση δυο ταχυτήτων για τα εγχωρίως παραγόμενα και τα εισαγόμενα γενόσημα και «κούρεμα» των τιμών στα ακριβά σκευάσματα, προωθεί η κυβέρνηση. Ο υπουργός Υγείας ετοιμάζει παρέμβαση δέκα σημείων στον τομέα της φαρμακευτικής πολιτικής, η οποία θα εφαρμοστεί το επόμενο διάστημα. Μέρος των παρεμβάσεων θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή που αναμένεται να κάνει- εντός της εβδομάδας- στο υπουργείο Υγείας.

Για τις αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής έχει συστήσει ομάδα εργασίας, η οποία συνεδριάζει τακτικότατα. Στόχος είναι να διαμορφωθεί ένα νέο πλαίσιο, το οποίο θα επιτρέψει χαμηλότερη συμμετοχή των ασφαλισμένων στη φαρμακευτική δαπάνη και μείωση της συνολικής ετήσιας δαπάνης, η οποία ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ. «Η ομάδα εργασίας συνεδριάζει σχεδόν καθημερινά, ώστε να είμαστε σύντομα έτοιμοι να ανακοινώσουμε την παρέμβασή μας σε ένα θέμα που αφορά την αγορά, αλλά κυρίως τους πολίτες», δήλωσε στο «Έθνος» ο υπουργός Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας τονίζει ότι – παράλληλα με τις συνεδριάσεις- η πολιτική ηγεσία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας, ώστε να προκύψει μια κοινά επωφελής συμφωνία. Μεταξύ των μέτρων που επεξεργάζονται οι εμπειρογνώμονες του υπουργείου Υγείας, περιλαμβάνονται τα εξής: Αύξηση της υποχρεωτικής έκπτωσης προς τον ΕΟΠΥΥ (rebate)για τα πρωτότυπα σκευάσματα (on patent) και τα εκτός πατέντας (off patent).Οι εταιρείες καλούνται να επιστρέφουν στον ΕΟΠΥΥ μεγαλύτερα ποσά (ανάλογα με τον τζίρο) για αυτές  τις (πιο ακριβές) κατηγορίες φαρμάκων.

ΠΗΓΗ: Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση