GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μετανάστης προσπάθησε να φυγαδευτεί μέσα σε βυτιοφόρο με υγρή σοκολάτα

Περίμενε μια καλύτερη ζωή, όταν ένας παράνομος διακινητής του έταξε ότι του βρήκε τον ιδανικό τρόπο να περάσει από το Καλαί της βόρεια...

Μετανάστης προσπάθησε να φυγαδευτεί μέσα σε βυτιοφόρο με υγρή σοκολάτα

Περίμενε μια καλύτερη ζωή, όταν ένας παράνομος διακινητής του έταξε ότι του βρήκε τον ιδανικό τρόπο να περάσει από το Καλαί της βόρειας Γαλλίας, στην Μεγάλη Βρετανία. Βέβαια έπρεπε να του πληρώσει και "ναύλα", για αυτό που θα του εξασφάλιζε. Ο 25χρονος που αφηγήθηκε την ιστορία του στους Daniel Silas Adamson και Mamdouh Akbiek του BBC World Service, φυγάς από την εμπόλεμη Συρία βρισκόταν στον καταυλισμό του Καλαί. Ο διακινητής, προσπάθησε να τον περάσει στη Βρετανία μέσα σε ένα βυτιοφόρο με λιωμένη σοκολάτα.

Για περίπου δυο μήνες, όπως αφηγείται ο 25χρονος μετανάστης, που φυσικά τηρεί την ανωνυμία του, εργαζόταν για το διακινητή, ήταν τα "κόμιστρα" που έπρεπε να πληρώσει. Μια νύχτα, ο διακινητής πήρε αυτόν και άλλους 24 άνδρες και τους πήγε σε ένα σταθμό καυσίμων. Εκεί τους έδειξε φορτηγά στα οποία θα επιβιβαζόταν ο καθένας για να περάσει στη Μεγάλη Βρετανία. Τους υπέδειξε τα βυτιοφόρα, που μετέφεραν υγρό φορτίο ως τα πιο ασφαλή αφού δεν περνούν από ακτίνες Χ στους ελέγχους.

"Όταν άνοιξε το καπάκι για να βουτήξουμε μέσα στο βυτίο, καταλάβαμε τι ήταν" είπε, αφηγούμενος πώς τους μύριζε η σοκολάτα.

Οι ώρες περνούσαν και οι άνδρες ήταν κλεισμένοι μέσα στο βυτίο. Κρατούσαν ο ένας τον άλλο από τα χέρια, σε κύκλο και κουνούσαν τα πόδια τους για να μην βουλιάξουν στην παχύρρευστη σοκολάτα. Η ζέστη ήταν αποπνικτική. Το φορτηγό δεν ξεκινούσε. Πολλοί άρχισαν να κλαίνε και παρακαλούσαν να φύγουν, όπως αφηγείται ο 25χρονος. Εκείνος δεν ήθελε να φύγει, παρ' ότι αισθανόταν ότι αν άφηνε τα χέρια των άλλων, θα πνιγόταν μέσα στο παχύρρευστο υγρό. Φοβόταν όμως ότι τα ίχνη της σοκολάτας θα τους πρόδιδαν.

Η ζέστη ήταν πλέον αφόρητη. Τελικά αποφάσισαν όλοι να βγουν και να γυρίσουν στον καταυλισμό.

Ο 25χρονος κατάφερε μετά από κάποιο καιρό να φυγαδευτεί με ένα άλλο φορτηγό και να περάσει στη Βρετανία...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση