GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ρωσία ήταν με το δάχτυλο στη σκανδάλη των πυρηνικών για την Κριμαία

Η Μόσχα ήταν έτοιμη να προβάλει τις πυρηνικές της δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσει την προσάρτηση της ουκρανικής Κριμαίας στη Ρωσία,...

Η Ρωσία ήταν με το δάχτυλο στη σκανδάλη των πυρηνικών για την Κριμαία

Η Μόσχα ήταν έτοιμη να προβάλει τις πυρηνικές της δυνάμεις προκειμένου να διασφαλίσει την προσάρτηση της ουκρανικής Κριμαίας στη Ρωσία, δηλώνει σε βιντεοσκοπημένο ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε στη ρωσική τηλεόραση την Κυριακή, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, ο Πούτιν επεσήμανε το γεγονός ότι η Ρωσία είχε σώσει τη ζωή του πρώην προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, η ζωή του οποίου, όπως είπε βρισκόταν σε κίνδυνο αφότου «επαναστάτες» κατέλαβαν την εξουσία μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων στους δρόμους του Κιέβου.

«Για εμάς έγινε σαφές και λάβαμε πληροφορίες ότι υπήρχαν σχέδια όχι μόνο για τη σύλληψή του, αλλά και για τη φυσική εξόντωσή του. Όπως είχε πει μία εξέχουσα ιστορική προσωπικότητα: "Κανένας άνθρωπος, κανένα πρόβλημα"», δήλωσε ο Πούτιν αναφερόμενος στη φράση που είχε πει ο Ιωσήφ Στάλιν «Ο θάνατος είναι η λύση για όλα τα προβλήματα. Κανένας άνθρωπος, κανένα πρόβλημα».

Μεγάλες αντιδράσεις και διαδηλώσεις είχε προκαλέσει πέρυσι η απόφαση του Γιανούκοβιτς να απορρίψει μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση υπέρ των στενότερων δεσμών της Ουκρανίας με τη Ρωσία. Αποτέλεσμα ήταν η ανατροπή του από την κυβέρνηση της χώρας, κάτι που οδήγησε τη Ρωσία να καταλάβει και να προσαρτήσει στα εδάφη της τη χερσόνησο της Μαύρης Θάλασσας, την περιοχή δηλαδή της Κριμαίας.

«Φυσικά δεν έγινε αμέσως κατανοητό (ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις μετά την προσάρτηση της Κριμαίας). Επομένως, στα αρχικά στάδια έπρεπε να καθοδηγήσω τις ένοπλες δυνάμεις μας. Όχι μόνο να τις καθοδηγήσω, αλλά να τους δίνω απευθείας οδηγίες», είπε.

Ερωτηθείς εάν ήταν έτοιμος να θέσει τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας σε κατάσταση συναγερμού, ο Ρώσος ηγέτης απάντησε: «Ήμασταν έτοιμοι να το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση