GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα τελευταία διαθέσιμα του ΤΧΣ στα ταμεία του κράτους

Στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου θα μπουν τα τελευταία διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 555 εκατομμυρίων ...

Τα τελευταία διαθέσιμα του ΤΧΣ στα ταμεία του κράτους
Στα ταμεία του ελληνικού Δημοσίου θα μπουν τα τελευταία διαθέσιμα του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, ύψους 555 εκατομμυρίων ευρώ. Κάτι που όπως γράφει το Βήμα της Κυριακής, αναμένεται να δώσει μια μικρή ανάσα ρευστότητας στην αγορά.
Τα χρήματα αυτά είναι τα έσοδα που είχε το Ταμείο από την πληρωμή μερίσματος των προνομιούχων μετοχών που είχαν πάρει οι τράπεζες για την κεφαλαιακή τους ενίσχυση από το λεγόμενο “πακέτο Αλογοσκούφη”.
Πρόκειται για τα τελευταία διαθέσιμα κεφάλαια του ΤΧΣ, μετά τη συμφωνία του Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου, η οποία προέβλεπε την επιστροφή στον EFSF των 10 δισ. ευρώ που προβλέπονται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, προκειμένου να μην χρησιμοποιηθούν για άλλες χρηματοδοτικές ανάγκες του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση