GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέο σκάνδαλο! Παράνομη διαχείριση αποβλήτων από εταιρία, που έχει σύμβαση με τον ΟΛΠ, στον Πειραιά!

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις ανώνυμης εταιρείας δραστηριοποιούμενης στον χώρο της αντιρρύπανσης στην Χαραυγή Κερατσινίου, πραγματοποίησαν σ...

Αυτοψία στις εγκαταστάσεις ανώνυμης εταιρείας δραστηριοποιούμενης στον χώρο της αντιρρύπανσης στην Χαραυγή Κερατσινίου, πραγματοποίησαν στελέχη του Τμήματος Ελέγχου, Μετρήσεων & Υδροοικονομίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, παρουσία υπαλλήλου της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Ναυτιλίας, εκπροσώπου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και εργαζόμενων της εταιρείας, όπου διαπιστώθηκε, ότι χωρίς να διαθέτει περιβαλλοντική αδειοδότηση εκτελεί εργασίες διαχείρισης στερεών αποβλήτων και καταλοίπων πλοίων.

Στην εταιρεία είχε ανατεθεί από τον ΟΛΠ Α.Ε. με σύμβαση, η οποία ίσχυε μέχρι 31/12/2014, η παροχή υπηρεσιών ευκολιών υποδοχής στερεών αποβλήτων και καταλοίπων πλοίων.

Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2013, είχαν επιβληθεί με Απόφαση τού τότε Αναπληρωτή Υπουργού ΠΕΚΑ στην εν λόγω εταιρία διοικητικές κυρώσεις, για τη λειτουργία μονάδας προσωρινής αποθήκευσης και μεταφόρτωσης αποβλήτων χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Όπως διαπιστώθηκε κατά την αυτοψία, η εταιρεία συνεχίζει να κάνει προσωρινή αποθήκευση σε κάδους (container) και μεταφόρτωση στερεών, μη επικίνδυνων αποβλήτων, χωρίς περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Η έλλειψη αυτή έχει σα συνέπεια να λειτουργεί η δραστηριότητα χωρίς τους απαραίτητους περιβαλλοντικούς όρους, γεγονός, που ενέχει τον κίνδυνο υποβάθμισης του περιβάλλοντος της περιοχής.

Μετά τα παραπάνω, ξεκίνησε η διαδικασία επιβολής νέων διοικητικών κυρώσεων και κλήθηκε ο υπεύθυνος της εταιρείας να υποβάλει εγγράφως τις απόψεις του.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση