GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δωρεάν ίντερνετ σε φτωχές οικογένειες δίνει ο Ερντογάν

Την παροχή δωρεάν ίντερνετ στις φτωχότερες οικογένειες αποφάσισε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας, προκειμένου να αντιμετωπίσ...

Δωρεάν ίντερνετ σε φτωχές οικογένειες δίνει ο Ερντογάν

Την παροχή δωρεάν ίντερνετ στις φτωχότερες οικογένειες αποφάσισε η ισλαμοσυντηρητική κυβέρνηση της Τουρκίας, προκειμένου να αντιμετωπίσει το χάσμα της ψηφιακής υστέρησης προσφέροντας στις φτωχότερες οικογένειες της χώρας. Πρώτο κριτήριο επιλεξιμότητας θα είναι αν τα παιδιά της οικογένειας σπουδάζουν.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης της Τουρκίας πληροφορίες για το οποίο μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή, οι δικαιούχοι αυτής της υπηρεσίας θα μπορούν να "περιηγηθούν στο διαδίκτυο" χωρίς να πληρώνουν και να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους σε ιστοτόπους που κρίνονται "χρήσιμοι", ωστόσο η δωρεάν χρήση του Διαδικτύου θα τους προσφέρεται για περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Το Ανατολή δεν διευκρίνισε με ποιο τρόπο ή από ποιους θα καθορίζονται αυτοί οι "χρήσιμοι" ιστότοποι.

Εδώ και ένα χρόνοι οι τουρκικές αρχές έχουν δεχθεί σωρεία επικρίσεων καθώς είχαν απαγορεύσει για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα την πρόσβαση στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook, τους οποίους κατηγορούσαν ότι διέσπειραν ψευδείς πληροφορίες σχετικά με ένα σκάνδαλο διαφθοράς όπου εμπλέκονταν κυβερνητικά στελέχη, ή επειδή απαγόρευσαν την πρόσβαση σε ιστοτόπους που θεωρήθηκαν "προσβλητικοί" για το Ισλάμ.

Τον περασμένο χρόνο μία έρευνα που διεξήγαγε η κυβέρνηση είχε καταδείξει ότι το 43% των τουρκικών νοικοκυριών δεν είχαν τη πρόσβαση στο Διαδίκτυο, κυρίως επειδή αυτό κρινόταν "πολύ ακριβό" ή επειδή "δεν τα συνέφερε".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση