GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Σήμερα Παρασκευή, στις 3.30 μ.μ. θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Πρ...

Την Παρασκευή συνεδριάζει η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής
Σήμερα Παρασκευή, στις 3.30 μ.μ. θα συνεδριάσει για πρώτη φορά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο της Προέδρου.
Είχαν προηγηθεί έντονες αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης που ζητούσαν την άμεση σύγκληση, επικρίνοντας την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι με ευθύνη της δεν έχει ξεκινήσει ακόμα να λειτουργεί.
Κύκλοι της ΝΔ τόνιζαν ότι εδώ και 45 μέρες, από την ημέρα που συγκροτήθηκε σε σώμα η Βουλή, δεν έχει ακόμα συνεδριάσει η Διάσκεψη των προέδρων και επιφυλάσσεται για τις επόμενες ενέργειες που θα προβεί.
«Η ΝΔ δεν επιτρέπει σε κανένα να λειτουργεί τη Βουλή σαν να είναι σπίτι του. Ως εδώ», δήλωσαν κοινοβουλευτικοί κύκλοι του κόμματος, αφήνοντας αιχμές για σκοπιμότητες.
Από την πλευρά του «Ποταμιού» η Κοινοβουλευτική του Ομάδα χαρακτηρίζει «κοινοβουλευτικά απαράδεκτο 30 μέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που πήρε η κυβέρνηση, να μην έχει συνεδριάσει ακόμη η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής για τον προγραμματισμό του νομοθετικού και κοινοβουλευτικού ελέγχου».
Παράλληλα, θέτει θέμα «ορθής, διαφανούς και δημοκρατικής λειτουργίας του Κοινοβουλίου», καταλογίζει στην πρόεδρο της Βουλής προσωπικούς σχεδιασμούς και τονίζει ότι «εδώ και ένα μήνα είναι θεατές οι βουλευτές του μιας αντιαισθητικής, αντιδημοκρατικής και αντικοινοβουλευτικής παράστασής της.
Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ καταλόγιζε σκοπιμότητες στην πρόεδρο της Βουλής για το ότι δεν έχει ακόμα λειτουργήσει η Διάσκεψη των Προέδρων.
«Η πρόεδρος της Βουλής με την άρνηση της να συγκαλέσει την Διάσκεψη των Προέδρων καθιστά κενές περιεχομένου τις εξαγγελίες της για αναβάθμιση της λειτουργίας του κοινοβουλίου και παραβιάζει η ίδια τις αρχές της νομιμότητας και της διαφάνειας, των οποίων η ίδια πρέπει να είναι εγγυητής», τονίζεται σε γραπτή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση