GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Νέα βόμβα Λαπαβίτσα: Για να νικήσουμε τη λιτότητα πρέπει να απελευθερωθούμε από το ευρώ!

"Πλανώνται όσοι νομίζουν πως μπορεί να επιτευχθεί πραγματική αλλαγή εντός της ευρωζώνης", τονίζει σε άρθρο του στον Guardian ο ...

"Πλανώνται όσοι νομίζουν πως μπορεί να επιτευχθεί πραγματική αλλαγή εντός της ευρωζώνης", τονίζει σε άρθρο του στον Guardian ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η στρατηγική της επίτευξης ριζικών αλλαγών εντός του ευρώ έχει φτάσει στο τέλος της", τονίζει στο ίδιο άρθρο, που αναμφίβολα αναμένεται να συζητηθεί και να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.
"Όπως σημειώνει ο κ. Λαπαβίτσας η στρατηγική αυτή χάρισε στο κόμμα την νίκη στις εκλογές μέσω της υπόσχεσης για απελευθέρωση του ελληνικού λαού από την λιτότητα χωρίς μια ολοκληρωτική ρήξη με την ευρωζώνη. Δυστυχώς, τα γεγονότα έχουν δείξει πέραν κάθε αμφιβολίας πως αυτό είναι αδύνατο και είναι ώρα να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα", τονίζει ο ίδιος.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει μια κατάρρευση ή μια ολοκληρωτική παράδοση, πρέπει να είναι πραγματικά ριζοσπαστικός", υπογραμμίζει.
"Η δύναμη μας βρίσκεται ακριβώς στην τεράστια λαϊκή στήριξη που απολαμβάνουμε. Η κυβέρνηση πρέπει να εφαρμόσει γρήγορα μέτρα για την ανακούφιση του λαού από τις τεράστιες πιέσεις των τελευταίων ετών: να απαγορεύσουμε τις εξώσεις, να διαγράψουμε το εγχώριο χρέος, να επανασυνδέσουμε οικογένειες με το ηλεκτρικό ρεύμα, να αυξήσουμε τον κατώτατο μισθό, να σταματήσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις. Με αυτό το πρόγραμμα εκλεγήκαμε. Οι δημοσιονομικοί στόχοι και η εποπτεία από τους θεσμούς πρέπει να αποκτήσουν δευτερεύουσα θέση στους υπολογισμούς μας, αν είναι να διατηρήσουμε την λαϊκή στήριξη" γράφει ο κ. Λαπαβίτσας.
"Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΕ έπειτα από τρεις εβδομάδες διαπραγματεύσεων είναι ένας συμβιβασμός ο οποίος επιτεύχθηκε κάτω από οικονομική πίεση. Η μόνη της αξία για την Ελλάδα είναι ότι έχει κρατήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ζωντανή και ικανή να πολεμήσει μια άλλη ημέρα. Αυτή η μέρα δεν είναι μακριά. Η Ελλάδα θα πρέπει να διαπραγματευτεί μια μακροπρόθεσμη συμφωνία χρηματοδότησης τον Ιούνιο και έχει σημαντικές αποπληρωμές χρέους να κάνει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Κατά τους προσεχείς τέσσερις μήνες, η κυβέρνηση θα πρέπει να συντονιστεί για να διαπραγματευθεί για τα εμπόδια αυτά και να εφαρμόσει το ριζοσπαστικό πρόγραμμα της. Η ευρωπαϊκή αριστερά έχει μερίδιο στην ελληνική επιτυχία, αν σκοπεύει να καταπολεμήσει τις δυνάμεις της λιτότητας που σήμερα στραγγαλίζουν την ήπειρο", καταλήγει.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση