GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Φτώχεια, εγκληματικό περιβάλλον και έλλειψη φροντίδας»

Ο εγκληματολόγος, Άγγελος Τσιγκρής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου, και ανέλυσε όλους εκείνο...

«Φτώχεια, εγκληματικό περιβάλλον και έλλειψη φροντίδας»

Ο εγκληματολόγος, Άγγελος Τσιγκρής, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή των Κώστα Χαρδαβέλλα, Αγγελικής Λάζου, και ανέλυσε όλους εκείνους τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε μία τραγωδία όπως αυτή του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Θα περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και τι θα αποφανθεί η έκθεση του ανθρωποκτονιών. Μπορεί ν κατάληξη να συνδέεται με τον σχολικό εκφοβισμό και τη σχολική βία αλλά μπορεί να κα μη συνδέεται», σχολίασε αρχικά ο κ. Τσιγκρής και συνέχισε:

«Πριν 10 χρόνια, το σχολικό περιβάλλον στην Ελλάδα, δεν υπήρχε οποιαδήποτε προβατική συμπεριφορά, σήμερα όμως, η Ελλάδα έχει κάνει γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων ακόμα και παιδικής παραβατικότητας και βίας. Αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει.

«Για να υπάρχει παραβατική συμπεριφορά, θα πρέπει να υπάρχει ένα τρίπτυχο. Φτώχεια στην οικογένεια, εγκληματικό περιβάλλον της ίδιας της οικογένειας, η παθολογία μέσα στην οικογένεια και το τρίτο, ο οποίος θα συσσωρευτεί με τους προηγούμενους, είναι η έλλειψη φροντίδας και ελέγχου των γονιών προς τα παιδιά. Αν αυτά συμπέσουν στο ίδιο πρόσωπο, τότε είναι βέβαιο ότι το παιδί βιώνει μια οριακή κατάσταση».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση