GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στην Κύπρο ο Παυλόπουλος για το Κυπριακό

Συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό , ενόψει του ενδεχομένου επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, θα έχουν ο πρόεδρος της Κυπρια...

Στην Κύπρο ο Παυλόπουλος για το Κυπριακό

Συζήτηση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, ενόψει του ενδεχομένου επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, θα έχουν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας ομόλογος του Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο για διήμερη επίσημη επίσκεψη, την πρώτη στο εξωτερικό μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας συνοδεύει, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Στον διεθνή αερολιμένα Λάρνακας τον Πρόεδρο Προκόπη Παυλόπουλο καλωσόρισαν ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης και ο επιτετραμένος της Ελλάδας Αθανάσιος Αντωνάτος. Η επίσημη υποδοχή από τον πρόεδρο Αναστασιάδη θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο, στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσουν κατ` ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων και διευρυμένες συνομιλίες. Ακολούθως, οι δύο Πρόεδροι θα κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο.

Το μεσημέρι, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας θα συναντήσει τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Β' και το απόγευμα θα μεταβεί στη Βουλή για συνάντηση με τον πρόεδρο του Σώματος Γιαννάκη Ομήρου. Ο κ. Παυλόπουλος θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής αργά το απόγευμα. Ακολούθως θα συναντήσει διαδοχικά τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενώ το βράδυ θα παρακαθίσει σε επίσημο δείπνο προς τιμήν του στο προεδρικό μέγαρο.

Στο μήνυμά του για την επέτειο της 25η Μαρτίου, ο κ. Παυλόπουλος έκανε ειδική αναφορά στο Κυπριακό, υπογραμμίζοντας ότι για τον ίδιο, η συνεχής υπενθύμιση αυτής της «αδιανόητης και απαράδεκτης εκκρεμότητας είναι θέμα χρέους απέναντι στον Ελληνισμό».

Στις συναντήσεις του, την περασμένη βδομάδα στην Αθήνα, με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ 'Αντρο Κυπριανού και τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη η όποια λύση του Κυπριακού να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση