GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Γιούνκερ λέει "όχι" στο αίτημα Τσίπρα για συνάντηση

Αρνητική ήταν η απάντηση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέναντι στο αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για έκτ...

Ο Γιούνκερ λέει

Αρνητική ήταν η απάντηση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απέναντι στο αίτημα του έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για έκτακτη συνάντηση.

Αυτό αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung η οποία αποκαλύπτει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός ζήτησε άμεσα έκτακτη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, με φόντο τις πιεστικές χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας, χωρίς όμως το αίτημά του να γίνεται αποδεκτό.

Το αίτημα αφορούσε συνάντηση την Παρασκευή, αλλά μετά την αρνητική απάντηση του Γιούνκερ, συμφωνήθηκε να εξεταστεί εκ νέου συνάντηση μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αίτημα για σύντομη, έκτακτη συνάντηση διατύπωσε ο Τσίπρας σε τηλεφωνική του συνομιλία την Πέμπτη με τον Γιούνκερ.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απέρριψε το αίτημα επικαλούμενος το πρόγραμμά του και συμφωνήθηκε Τσίπρας και Γιούνκερ να περιμένουν το Eurogroup της Δευτέρας και έπειτα να συζητήσουν ξανά για ενδεχόμενη συνάντηση.

Η γερμανική εφημερίδα χαρακτηρίζει "ασυνήθιστη έκκληση βοήθειας" το φερόμενο αίτημα για συνάντηση, γράφοντας πως η Αθήνα "παλεύει μέρα με τη μέρα να αποτρέψει τη χρεοκοπία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση