GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρασκευόπουλος: Το Δίστομο δεν αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος

Μετά την δήλωσή του από το βήμα της Βουλής ότι είναι έτοιμος να υπογράψει την απόφαση κατάσχεσης της περιουσίας σε βάρος του γερμανικού Δημο...

Παρασκευόπουλος: Το Δίστομο δεν αφορά τη διαπραγμάτευση για το χρέος

Μετά την δήλωσή του από το βήμα της Βουλής ότι είναι έτοιμος να υπογράψει την απόφαση κατάσχεσης της περιουσίας σε βάρος του γερμανικού Δημοσίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος δίνει το χρονοδιάγραμμα της άδειας για να υλοποιήσει την απόφαση του Αρείου Πάγου περί δήμευσης της περιουσίας του γερμανικού Δημοσίου, η οποία έμενε στα συρτάρια του υπουργείου επί 15 χρόνια.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε στο «Βήμα»:

«Περιμένω την κυβέρνηση να επιχειρήσει πολιτικά την διευθέτηση του θέματος με την ελπίδα ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συνεννόηση. Φυσικά θα λάβω υπόψη μου και την συζήτηση στην Διακομματική Επιτροπή της Βουλής που έχει συσταθεί. Δημιουργήθηκε παρεξήγηση αν η πολιτική συνεννόηση ως καθοριστική για τον χρόνο της άδειας για αναγκαστική εκτέλεση αφορά την διαπραγμάτευση της χώρας για το χρέος ή αφορά συγκεκριμένα το θέμα των αποζημιώσεων. Η απάντησή μου είναι σαφής. Αναφέρομαι σε διαπραγμάτευση για το συγκεκριμένο θέμα».

Σε ερώτηση για το εάν δεσμεύει τον υπουργό Δικαιοσύνης η απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης που δεν επιτρέπει αναγκαστική εκτέλεση με βάση την απόφαση ιταλικού δικαστηρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης απάντησε: «Η απόφαση του Αρείου Πάγου αποτελεί δεδικασμένο που ισχύει ακόμα και σήμερα, αφού εκδόθηκε πριν από την απόφαση του δικαστηρίου της Χάγης, αλλά και την άλλη του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου. Είναι άλλωστε αυτή η απόφαση αμετάκλητη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση