GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να φορολογήσει τις καταθέσεις στην Ελβετία

Συντελεστής από 15% έως 20% για καταθέσεις στην Ελβετία Για το ίδιο θέμα, πηγή της κυβέρνησης αναφέρει σχετικά με τη συμφωνία περί αυτόμ...

Γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να φορολογήσει τις καταθέσεις στην Ελβετία

Συντελεστής από 15% έως 20% για καταθέσεις στην Ελβετία

Για το ίδιο θέμα, πηγή της κυβέρνησης αναφέρει σχετικά με τη συμφωνία περί αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών που σχετίζονται με τραπεζικά στοιχεία, ότι θα πραγματοποιείται διαδικασία ενσωμάτωσης των δεδομένων στο μηχανογραφικό σύστημα κάθε χώρας. «Η συμφωνία αναμένεται να προχωρήσει και στο εσωτερικό της Ελβετίας με την ψήφισή της από την κεντρική κυβέρνηση, ενώ καμία διοικητική περιφέρεια δεν θα μπορεί να αντιταχθεί σε αυτήν», σημειώνει η ίδια πηγή.

Σε συζητήσεις που έγιναν στο εσωτερικό της κυβέρνησης, ήρθαν στο τραπέζι αρκετές προτάσεις μεταξύ των οποίων και αυτή που ζητούσε στη φορολόγηση με συντελεστή της τάξεως του 25%. Ωστόσο το πιθανότερο σενάριο είναι να κινηθεί ο συντελεστής σε επίπεδα από 15% έως και 20%.

Όπως αποκαλύπτει μάλιστα, πρόκειται να εφαρμοστεί συγκεκριμένη διάταξη, βάσει της οποίας θα υποβάλλει ο φορολογούμενος συμπληρωματική δήλωση για τα εν Ελλάδι εισοδήματά του. «Αν κάποιος έχει αδήλωτα 500.000 ευρώ και δεν συνάδουν με τα δηλωθέντα εισοδήματά του, θα έχει τη δυνατότητα να υποβάλλει τη συγκεκριμένη δήλωση, πληρώνοντας μόνο τους φόρους, χωρίς προσαυξήσεις  ή πρόστιμα».

Χαρακτηριστική είναι η διασταύρωση στοιχείων από την πλευρά του υπουργείου Οικονομικών, για περίπου 23.000 φοροφυγάδες μεγάλης κλίμακας. Αυτοί  θα «τιμωρηθούν» σύμφωνα με πληροφορίες με δέσμευση καταθέσεων, προκειμένου να υποχρεωθούν να δηλώσουν τα ποσά που έχουν στην κατοχή τους και να φορολογηθούν αναλόγως.

Τέλος όπως αναφέρει η πηγή, η Ελβετία αποδίδει με βάση παλαιότερη συμφωνία ένα ποσό της τάξεως των 9 δισ. Από τόκους τους οποίους εισπράττει, χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένη αναφορά προέλευσης.

Ωστόσο το ζήτημα της πολιτικής βούλησης παραμένει ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες και σίγουρα ένας άσσος στο μανίκι της παρούσας κυβέρνησης. Μένει να αποδειχθεί αν θα θελήσει να τον χρησιμοποιήσει. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση