GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι απέτισαν φόρο τιμής στον Μπόρις Νεμτσόφ

Πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, 70.000 σύμφωνα με έναν από τους διοργανωτές, συμμετείχαν σήμερα στη Μόσχα σε μία πορεία στη μνήμη του...

Δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι απέτισαν φόρο τιμής στον Μπόρις Νεμτσόφ

Πολλές δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, 70.000 σύμφωνα με έναν από τους διοργανωτές, συμμετείχαν σήμερα στη Μόσχα σε μία πορεία στη μνήμη του δολοφονηθέντος αντιπολιτευόμενου πολιτικού Μπόρις Νεμτσόφ, μετέδωσαν οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου από το σημείο.

«Υπολογίζουμε ότι περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι βρίσκονται εδώ» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλεξάντρ Ρικλίν, ένας από τους διοργανωτές της πορείας. Η αστυνομία από την πλευρά της έκανε λόγο για έναν πολύ μικρότερο αριθμό διαδηλωτών, τουλάχιστον 16.000 ανθρώπους.

Η συμμετοχή σε αυτήν την πορεία ξεπερνά κατά πολύ τον αριθμό των διαδηλωτών που συνήθως λαμβάνουν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώνει η αντιπολίτευση τον τελευταίο καιρό και θυμίζει τις μαζικές διαδηλώσεις του 2011 και 2012 εναντίον του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Δεν φοβάμαι», «πέθανε για το μέλλον της Ρωσίας», «δολοφονήθηκε για μια ελεύθερη Ρωσία», «οι σφαίρες αυτές προορίζονται για τον καθένα εξ ημών» ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν τα πανό και τα πλακάτ των διαδηλωτών, πολλοί εκ των οποίων κρατούσαν στα χέρια τους μία σημαία της Ρωσίας, ενώ φώναζαν το σύνθημα "Ρωσία χωρίς τον Πούτιν".

«Εάν μπορέσουμε να βάλουμε ένα τέλος στην εκστρατεία μίσους εναντίον της αντιπολίτευσης, τότε έχουμε μια ευκαιρία να αλλάξουμε τη Ρωσία. Εάν όχι τότε αντιμετωπίζουμε το ενδεχόμενο μιας εκτεταμένης εμφύλιας σύγκρουσης» προειδοποίησε ο Γεννάδιος Γκουντκόφ, ένας ηγέτης της αντιπολίτευσης, μιλώντας στο πρακτορείο Ρόιτερς πριν από την έναρξη των κινητοποιήσεων.

«Οι αρχές είναι διεφθαρμένες και δεν θα επιτρέψουν καμία απειλή να υψωθεί εναντίον τους. Ο Μπόρις τους προκαλούσε ανησυχία» κατήγγειλε.

Η γέφυρα όπου ο 55χρονος πολιτικός δολοφονήθηκε, ενώ περπατούσε με μια νεαρή γυναίκα από την Ουκρανία που παρουσιάζεται ως η σύντροφός του, είχε σήμερα καλυφθεί από λουλούδια, κεριά, φωτογραφίες του εκλιπόντος και σημειώματα που άφησαν πολίτες αλλά και γνωστές προσωπικότητες της χώρας.

Στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, περισσότεροι από 6000 άνθρωποι, σύμφωνα με την αστυνομία, συγκεντρώθηκαν για να αποτίνουν φόρο τιμής στον Νεμτσόφ.

«Κρατάω μία σημαία της Ουκρανίας καθώς ο Νεμτσόφ δολοφονήθηκε προσπαθώντας να βάλει ένα τέλος στην πόλεμο στην Ουκρανία. Τον σκότωσαν για αυτόν το λόγο» υποστήριξε ένας διαδηλωτής.

Εκατοντάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε κινητοποιήσεις και σε πόλεις της επαρχίας, ιδίως στο Εκατερίνμπουργκ στα Ουράλια και στο Τομσκ στη Σιβηρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση