ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Share it:
Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης

Δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, στις γυναίκες που το έχουν ανάγκη προσφέρει ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου σε συνεργασία με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία.

Για τον σκοπό αυτό θα βρίσκεται στην Πλατεία Εύοσμου, στις 21 και 22 Μαρτίου, η Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας.

Οι γυναίκες που θέλουν να κάνουν μαστογραφικό έλεγχο θα πρέπει να είναι ηλικίας από 40 έως 70 ετών, να μην έχουν κάνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνο μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό, να μην είναι σε έμμηνο ρήση (3 ημέρες πριν - 5 ημέρες μετά).

Ο μαστογραφικός έλεγχος δε θα προσφέρεται σε γυναίκες που έχουν την οικονομική ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για μαστογραφία σε κάποιο εργαστήριο ιδιωτικά. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να κλείνουν ραντεβού στο τηλέφωνο 2310/558505, από τις 9:00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας και ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο υπολογίζεται σε 4.500. Ο προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται ότι μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια για αυτό και οι γυναίκες πρέπει να κάνουν μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια, ύστερα από οδηγίες του γιατρού τους. Η εξέταση είναι ανώδυνη και διαρκεί ελάχιστο χρόνο.

"Σήμερα, που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση, προσπαθούμε -ο Δήμος μας, μετά την επανασύσταση του Κοινωνικού Ιατρείου, με περισσότερους από 50 ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, του Κοινωνικού Φαρμακείου και του Κοινωνικού Παντοπωλείου- μέσα από μια ενδιαφέρουσα σειρά ιατρικών εκδηλώσεων-διαλέξεων και εκστρατειών να εξαλείψουμε συναισθήματα, όπως η άγνοια, ο φόβος και η προκατάληψη, αναδεικνύοντας και προτάσσοντας ως νέο τρόπο ζωής, την ενημέρωση, την πρόληψη, την αλληλεγγύη και την κοινωνική συμμετοχή σε θέματα υγείας που εάν διαγνωσθούν εγκαίρως σώζουν ζωές" δήλωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας, Βασίλης Ταλατάς.

 

Share it:
Reactions:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση