GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μυστικά για τέλεια σαλάτα!

Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη Υλικά Σαλάτα της επιλογής σας Ντρέσινγκ σαλάτας Εκτέλ...

Μυστικά για τέλεια σαλάτα!
Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 - 5): 1 - Πολύ εύκολη
Υλικά
Σαλάτα της επιλογής σας
Ντρέσινγκ σαλάτας
Εκτέλεση
1. Διαλέγετε πάντα φρέσκα λαχανικά εποχής. Ίσως οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε το συγκεκριμένο κανόνα αυτονόητο. Αποδεικνύεται όμως ότι τελικά αυτό δεν ισχύει. Πώς να το καταφέρετε με απλές κινήσεις; Μη γράφετε τίποτα στη λίστα με τα ψώνια όσον αφορά τα λαχανικά και τα φρούτα και, όταν βρεθείτε στο σουπερμάρκετ ή το μανάβικο της γειτονιάς σας, κάντε ένα γύρο ανάμεσα στους πάγκους. Μόνο έτσι θα καταλάβετε ποια είναι τα υλικά που αξίζει να μπουν στη σαλάτα σας.
2. Βρείτε ένα καλό στραγγιστήρι λαχανικών. Όλοι γνωρίζουμε ότι τα λαχανικά χρειάζονται σχολαστικό πλύσιμο. Όμως αυτό που ίσως δεν προσέχουμε όταν ξεκινάμε να κόβουμε τα λαχανικά είναι ότι πρέπει να τα έχουμε στεγνώσει εντελώς. Γιατί; Διότι μόνο έτσι το ντρέσινγκ δένει τέλεια με τα υπόλοιπα υλικά.
3. Επιστρατεύστε όλη σας τη δημιουργικότητα. Αν δεν είστε φαν του λάχανου ή οποιουδήποτε άλλου λαχανικού, απλώς μην το επιλέγετε. Επίσης μη μένετε κολλημένοι σε συγκεκριμένες γαρνιτούρες, όπως ψιλοκομμένη ντομάτα ή αγγούρι. Κάντε αναπάντεχους συνδυασμούς υλικών που σας φαίνεται ότι ταιριάζουν γευστικά μεταξύ τους. Μια ιδιαίτερη πινελιά είναι να προσθέσετε ξηρούς καρπούς, σπόρους, φρούτα ή ψητά λαχανικά.
4. Δυναμώστε τις γεύσεις και τα αρώματα. Αναμείξτε φρέσκα μυρωδικά ή ραντίστε τη σαλάτα με χυμό λεμόνι ή λάιμ. Αν σας αρέσουν οι πιο δυνατές... συγκινήσεις, τότε δεν έχετε παρά να δώσετε την ψήφο εμπιστοσύνη σας σε ένα πικάντικο μπαχαρικό. Από την άλλοι εκείνοι που προτιμάτε τις πιο ήπιες γεύσεις, ποντάρετε στο φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το οποίο δίνει στη σαλάτα όση ακριβώς ένταση χρειάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση