GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν νάρκη στο λιμάνι της Πάτρας

Σε ελεγχόμενη έκρηξη της ναυτικής νάρκης, που εντοπίστηκε πριν από δύο εβδομάδες στο λιμάνι της Πάτρας, προχώρησαν το μεσημέρι ειδικοί ...

Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν νάρκη στο λιμάνι της Πάτρας

Σε ελεγχόμενη έκρηξη της ναυτικής νάρκης, που εντοπίστηκε πριν από δύο εβδομάδες στο λιμάνι της Πάτρας, προχώρησαν το μεσημέρι ειδικοί πυροτεχνουργοί του πολεμικού ναυτικού.

Η νάρκη έχει βάρος 400 κιλών και φυλασσόταν από άνδρες του κλιμακίου ειδικών αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, μέχρι να την παραλάβουν ειδικοί πυροτεχνουργοί.

Μέχρι αυτή τη στιγμή, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο τμήμα του λιμανιού, από την πύλη 1, της Γούναρη, έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για την απομάκρυνση της νάρκης.

Ο ήχος της έκρηξης ήταν τόσο δυνατός που αναστάτωσε προς στιγμή τους κατοίκους, ενώ συνέπεσε χρονικά με μία σεισμική δόνηση πολύ χαμηλής έντασης που σημειώθηκε στην περιοχή. 

Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας, είναι αδύνατο να συνδέεται η έκρηξη με τον σεισμό, αφού αυτός έγινε αισθητός σε μεγάλη απόσταση από το λιμάνι και δεν θα μπορούσε να τον προκαλέσει η έκρηξη μίας νάρκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται η νάρκη να είχε ποντιστεί στο λιμάνι κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πηγή: thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση