GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Θανάτωσαν μαζικά κοάλα στην Αυστραλία

Οι αυστραλιανές αρχές θανάτωσαν περίπου 700 κοάλα στη νοτιο-ανατολική Αυστραλία όπου ο πληθυσμός τους είχε αυξηθεί πολύ και τα μαρσιποφ...

Θανάτωσαν μαζικά κοάλα στην Αυστραλία

Οι αυστραλιανές αρχές θανάτωσαν περίπου 700 κοάλα στη νοτιο-ανατολική Αυστραλία όπου ο πληθυσμός τους είχε αυξηθεί πολύ και τα μαρσιποφόρα πέθαιναν από την πείνα, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Περιβάλλοντος της πολιτείας Βικτόρια.

Επιχειρήσεις ευθανασίας σε κοάλα έγιναν το 2013 και το 2014 στην περιοχή του ακρωτηρίου 'Οτγουεϊ στη νότια Βικτόρια.

Συνολικά 686 κοάλα θανατώθηκαν με ευθανασία. Οι αρχές δεν αποκλείουν και μια νέα εκστρατεία θανάτωσης, προκειμένου να ελεγχθεί ο πληθυσμός τους.

Πριν από την παρέμβαση των αρχών, τα κοάλα αργόσβηναν και τα πτώματά τους κείτονταν διάσπαρτα στην ακτή σε σημείο το μέρος αυτό να μυρίζει πολύ έντονα λόγω της σήψης.

Η υπόθεση του Ακρωτηρίου Οτγουεϊ παραμένει σε εκκρεμότητα: ο πληθυσμός αυτών των μικρών μαρσιποφόρων που έχουν χαρακτηριστεί ευάλωτα από την κυβέρνηση, καταγράφει πράγματι απότομη μείωση η οποία οφείλεται στην απώλεια των βιοτόπων τους, σε ασθένειες, επιθέσεις σκύλων και σε δασικές πυρκαγιές.

Το Αυστραλιανό Ίδρυμα για τα Κοάλα, που υπολογίζει τον πληθυσμό τους σε λιγότερο από 100.000, κατήγγειλε την κακοδιαχείριση από τους τοπικούς πολιτικούς αξιωματούχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση