GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Περιστέρη ξεναγεί τον Ξυδάκη στην Αμφίπολη

Στην Αμφίπολη βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσ...

Η Περιστέρη ξεναγεί τον Ξυδάκη στην Αμφίπολη

Στην Αμφίπολη βρίσκεται ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης συνοδευόμενος από την υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά. 

Τον υπουργό ξεναγεί στο λόφο Καστά η επικεφαλής της ανασκαφής, αρχαιολόγος Κατερίνα Περιστέρη. 

«Πρόκειται για ένα τεράστιο έργο, που αυτή τη στιγμή παίρνει τις ανάσες που χρειάζεται» δήλωσε για το ανασκαφικό έργο στον λόφο Καστά της Αμφίπολης, ο  Νίκος Ξυδάκης.

«Η ανασκαφή αυτή τη στιγμή έχει τελειώσει, σ΄αυτή τη φάση της» πρόσθεσε και συνέχισε: «Η κ. Περιστέρη έχει αρχίσει τη μελέτη των ευρημάτων της και τη συντήρησή τους. Χρειάζονται πολλά έργα αντιστήριξης και συντήρησης. Είναι ένας λόφος που έχει πολλά τέτοια προβλήματα».

Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη εκ νέου χρηματοδότηση του ανασκαφικού έργου στον λόφο, ο κ. Ξυδάκης σημείωσε: «Η ανασκαφή έλαβε οικονομικές βοήθειες. Δεν υπάρχουν πολλές ανασκαφές στον ελλαδικό χώρο που να έλαβαν τέτοια υποστήριξη. Αυτή τη στιγμή δεν χρειάζεται».

Στο πλαίσιο της ξενάγησής τους οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν το αρχαίο γυμνάσιο και το αρχαιολογικό μουσείο της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση