GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρασκευόπουλος: Κανείς δε θέλει να κατασχέσει το Ινστιτούτο Γκαίτε

Για διαστρέβλωση της θέσης του σχετικά με το ενδεχόμενο κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα κατηγορεί τον Σταύρ...

Παρασκευόπουλος: Κανείς δε θέλει να κατασχέσει το Ινστιτούτο Γκαίτε

Για διαστρέβλωση της θέσης του σχετικά με το ενδεχόμενο κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων της Γερμανίας στην Ελλάδα κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

Αφορμή στάθηκε νέα ανακοίνωση του Ποταμιού, λίγες ώρες μετά την συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ. στην οποία γίνεται λόγος για στροφή του κ. Τσίπρα στον ρεαλισμό, η οποία όπως λέει "είναι πάντα καλοδεχούμενη".

"Είναι θετικό ότι ο κ. Τσίπρας αποκήρυξε την ακραία ρητορική της κυβέρνησής του", υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, ενώ γίνεται αναφορά και στις δηλώσεις του πρωθυπουργού ότι “οι επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο δεν είναι υλική διεκδίκηση αλλά ένα ηθικό θέμα", κίνηση που ερμηνεύεται από το Ποτάμι ως "ακύρωση" του υπουργού Δικαιοσύνης.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται πως "ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος θεωρεί ότι κανένας Έλληνας πολίτης δεν θα ήθελε μια κατάσχεση σε ένα ιστορικό μορφωτικό-πολιτιστικό ίδρυμα, όπως το Ινστιτούτο Γκαίτε. Ούτε ο ίδιος θα το ήθελε, ούτε φυσικά διατύπωσε κάτι τέτοιο".

Όπως τονίζεται, "η διαστρέβλωση της θέσης του οφείλεται στην επίκληση εκ μέρους του κ. Στ. Θεοδωράκη μιας εξ ορισμού αναπόδεικτης και ούτως ή άλλως ανύπαρκτης 'διαρροής', την οποία ο ίδιος ο Υπουργός κατ’ επανάληψη έχει διαψεύσει".

Μάλιστα, καλεί τους πολίτες να παρακολουθήσουν την ομιλία του στη Βουλή”, ώστε οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν την έλλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στο Ινστιτούτο Γκαίτε παρακολουθώντας την ομιλία του στη Βουλή που είναι αναρτημένη στο διαδίκτυο".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση