GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατροί με ελικόπτερο του στρατού στα Κύθηρα - ΦΩΤΟ

Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα επισκέφθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, συνοδεύοντας ειδ...

Γιατροί με ελικόπτερο του στρατού στα Κύθηρα - ΦΩΤΟ

Τα Κύθηρα και τα Αντικύθηρα επισκέφθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος και η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, συνοδεύοντας ειδικευμένη διακλαδική ομάδα ιατρών των Ενόπλων Δυνάμεων (παθολόγο, καρδιολόγο, δερματολόγο, οφθαλμίατρο, ορθοπεδικό) και νοσηλευτικό προσωπικό των στρατιωτικών νοσοκομείων, που προχώρησε σε ιατρικές εξετάσεις των κατοίκων των νησιών, στο πλαίσιο μιας σταθερής συνεργασίας που εγκαινίασε σήμερα το υπουργείο με την τοπική αυτοδιοίκηση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην παροχή ιατρικών υπηρεσιών στους κατοίκους των νησιών.

Ο κ. Καμμένος και η κ. Δούρου επισκέφθηκαν στα Αντικύθηρα τον ιερό ναό του Πολιούχου του νησιού Αγίου Μύρωνα -όπου συναντήθηκαν με τον ηγούμενο πατέρα Αντώνιο- και αφού ολοκληρώθηκαν οι εξετάσεις των κατοίκων μετέβησαν στα Κύθηρα. Εκεί επισκέφθηκαν τη ναυτική βάση του νησιού, την ιερά μονή της Μυρτιδιώττισσας -όπου συναντήθηκαν με τον μητροπολίτη Κυθήρων Αντικυθήρων Σεραφείμ- και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το γενικό νοσοκομείο του νησιού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, λέγοντας ότι «όταν εγκαταλείπεται ένα μικρό νησί, εγκαταλείπεται η Ελλάδα», γνωστοποίησε ότι το υπουργείο διερευνά τρόπους ώστε οι Ένοπλες Δυνάμεις να καλύπτουν μερικές από τις ανάγκες που υπάρχουν μέχρι το υπουργείο Υγείας και το κράτος να μπορέσουν να τις αντιμετωπίσουν.

Μία από τις σκέψεις, είπε, «είναι σε ιδιαίτερες περιοχές, που δεν υπάρχουν αγροτικοί ιατροί -δεν πάμε να υποκαταστήσουμε το κράτος- και υπάρχουν διαθέσιμοι στρατεύσιμοι ιατροί, οι οποίοι έχουν την εμπειρία να κρατήσουν ένα νησί, θα καλύπτουμε τέτοιου είδους ανάγκες, όπως επίσης και με αποστολές γιατρών αρκετών ειδικοτήτων».

Η επίσκεψη του ιατρικού προσωπικού των Ενόπλων στα νησιά έγινε μετά από αίτημα του Μητροπολίτη Σεραφείμ προς το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, καθώς στο νοσοκομείο των Κυθήρων δεν υπάρχουν οι συγκεκριμένες ειδικότητες ενώ στα Αντικύθηρα ήταν απαραίτητο για να γίνουν οι εξετάσεις των κατοίκων.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και την περιφερειάρχη Αττικής συνόδευαν ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, ιατρός Αθανάσιος Παπαχριστόπουλος και ο αντιπεριφερειάρχης νήσων Παναγιώτης Χατζηπέρος.


 Δείτε τις φωτογραφίες

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση