GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ποιες χώρες είναι υπερχρεωμένες...

Σχεδόν τριπλάσιο είναι το παγκόσμιο χρέος συγκριτικά με την παγκόσμια οικονομική παραγωγή,  όπως δείχνει σχετική πρόσφατη έκθεση του διε...

Σχεδόν τριπλάσιο είναι το παγκόσμιο χρέος συγκριτικά με την παγκόσμια οικονομική παραγωγή, όπως δείχνει σχετική πρόσφατη έκθεση του διεθνούς ομίλου συμβούλων επιχειρήσεων McKinsey.
Σύμφωνα με την έκθεση, η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2007-2009 προκλήθηκε από την κατακόρυφη αύξηση του παγκόσμιου χρέους.
Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο χρέος έχει φθάσει στα 199 τρις δολλάρια ή στο 286% του παγκόσμιου ΑΕΠ το δεύτερο τρίμηνο του 2014 από 269% το 2007, δηλαδή είναι 2,8 φορές μεγαλύτερο από το μέγεθος της παγκόσμιας οικονομίας, και από 246% του ΑΕΠ το 2000. Με άλλα λόγια, έχει διογκωθεί κατά 57 τρις δολλάρια από το 2007.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian αναφέρει πως σύμφωνα με τη μελέτη η αναλογία δημοσίου χρέους ως ποσοστό του ΑΕΠ θα συνεχίσει να αυξάνεται τα επόμενα πέντε χρόνια σε πολλές χώρες συμπεριλαμβανομένης της Ιαπωνίας, των ΗΠΑ και πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το χρέος της Κίνας. Το χρέος έχει αυξηθεί ραγδαία σε αυτή την χώρα όσο πουθενά αλλού, ειδικότερα τετραπλασιάστηκε από το 2007 ως το 2014, παρ’ όλα αυτά φαίνεται να είναι υπό έλεγχο.

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση