GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΕ: Εξετάζει την υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων στα πιλοτήρια

Το ενδεχόμενο να επιβάλει τη μόνιμη παρουσία δύο μελών του πληρώματος στα πιλοτήρια των αεροσκαφών εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη συντρ...

ΕΕ: Εξετάζει την υποχρεωτική παρουσία δύο προσώπων στα πιλοτήρια

Το ενδεχόμενο να επιβάλει τη μόνιμη παρουσία δύο μελών του πληρώματος στα πιλοτήρια των αεροσκαφών εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά τη συντριβή του Airbus A320 στις γαλλικές Άλπεις, για την οποία θεωρείται υπεύθυνος ο 28χρονος συγκυβερνήτης του.

"Αναμένουμε τα αποτελέσματα της έρευνας που είναι σε εξέλιξη και, εάν κριθεί απαραίτητο, οι κανόνες ασφαλείας θα επανεξεταστούν", είπε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μίνα Αντρέεβα.

Η εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι "εξετάζεται" το ενδεχόμενο να επιβληθεί στις εταιρείες να έχουν πάντα δύο μέλη του πληρώματος στο πιλοτήριο κατά τη διάρκεια των πτήσεων. "Έχουν ξεκινήσει διαβουλεύσεις με τις εταιρείες και τις χώρες για την υιοθέτηση τέτοιων μέτρων και για να δούμε αν είναι εφαρμόσιμα", εξήγησε.

"Μέχρι σήμερα, κανένας ευρωπαϊκός κανόνας δεν επιβάλλει την αντικατάσταση ενός από τους πιλότους από ένα μέλος του πληρώματος εάν (ο πιλότος) πρέπει να απέχει για ψυχολογικούς λόγους. Εάν καταστούν υποχρεωτικοί νέοι κανονισμοί, θα πρέπει να επαληθεύσουμε τις συνέπειές τους", συνέχισε η Αντρέεβα, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πολλές ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες έλαβαν ήδη μέτρα, χωρίς να περιμένουν μια απόφαση των Βρυξελλών, όπως οι γερμανικές και οι αυστριακές που έκριναν ότι για λόγους ασφαλείας θα πρέπει να υπάρχουν πάντα δύο πρόσωπα μέσα στα πιλοτήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση