GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αχαΐα - Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Πατρών, ο 51χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλανδρίτσα Αχαΐ...

Αχαΐα - Προφυλακιστέος ο ιδιοκτήτης της πτηνοτροφικής μονάδας

Προφυλακιστέος κρίθηκε, μετά την πολύωρη απολογία του στον ανακριτή Πατρών, ο 51χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας, ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, έπειτα από καταγγελίες αλλοδαπών εργατών για εκμετάλλευσή τους. Αντίθετα, ο 41χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον 55χρονο, αφέθηκε ελεύθερος.

Η διαδικασία της απολογίας του 51χρονου διήρκεσε περίπου 12 ώρες και η ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, εκδόθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Μάλιστα, από το γραφείο του ανακριτή πέρασαν αλλά έξι άτομα, που είχε προτείνει ο κατηγορούμενος ως μάρτυρες, προκειμένου να στηρίξουν την υπερασπιστική γραμμή του.

Σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης του 51χρονου, Θεόδωρο Χρονόπουλο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για εμπορία ανθρώπων, όπως και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, τους εργαζόμενους τους είχε ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και είχε κάνει αναγγελία πρόσληψης. Όσον αφορά το χρηματικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στη μονάδα, ισχυρίστηκε πως ήταν τα κέρδη των τελευταίων χρόνων από την οικονομική δραστηριότητα της μονάδας και τα κρατούσε εκεί, όπως συμπλήρωσε, λόγω οικονομικής ανασφάλειας. Μάλιστα, σύμφωνα με το συνήγορο υπεράσπισης, προσκομίστηκαν και παραστατικά ανάληψης από τράπεζες.

Σχετικά με τα όπλα που βρέθηκαν, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε νόμιμα, διότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε πέσει θύμα ληστείας.

Ακόμη, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ισχυρίστηκε πως είναι μυθεύματα οι καταγγελίες περί άθλιων συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών εργαζομένων.

Σημειώνεται ότι, τη στιγμή που οδηγούνταν στον ανακριτή ο 51χρονος και ο 41χρονος, έξω από το δικαστικό μέγαρο της Πάτρας ήταν σε εξέλιξη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της εργασιακής εκμετάλλευσης και ταυτόχρονα ζητούσαν να ληφθούν μέτρα, για την πάταξη του φαινομένου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση