GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ουρές για τη θεώρηση βιβλιαρίων στην Ξάνθη

Το απόλυτο... χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΙΚΑ της Ξάνθης, με τους ασφαλισμένους να προσέρχονται κατά εκατοντάδες για τη θεώρηση...

Ουρές για τη θεώρηση βιβλιαρίων στην Ξάνθη

Το απόλυτο... χάος επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στο ΙΚΑ της Ξάνθης, με τους ασφαλισμένους να προσέρχονται κατά εκατοντάδες για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους και άλλες διοικητικές υπηρεσίες, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται ουρές, να επικρατεί εκνευρισμός, αλλά και δυσφορία.

Η αναμονή φέρνει δυσφορία και εκνευρισμό, με τους ασφαλισμένους να διαμαρτύρονται, ενώ δεν λείπουν και οι εντάσεις και οι λογομαχίες για τις θέσεις.

Βέβαια, το πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στην περιοχή της Ξάνθης, αλλά στο σύνολο σχεδόν των παραρτημάτων του ΙΚΑ της χώρας. Από την πλευρά του, το ΙΚΑ με ανακοίνωσή του εξηγεί πως δεν απαιτείται η προσέλευση των ασφαλισμένων στα υποκαταστήματα για τη θεώρηση, καθώς αυτή πλέον μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Ωστόσο, στην πράξη αυτό φαίνεται πως δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί, μιας και μία μεγάλη μερίδα των ασφαλισμένων είτε δεν έχει ενημερωθεί σωστά είτε δεν έχει την εξοικείωση για τη διεκπεραίωση της ηλεκτρονικής θεώρησης.

Στην περίπτωση της Ξάνθης υπάρχουν διαθέσιμοι μόλις δύο υπάλληλοι στο τμήμα του μητρώου του ΙΚΑ, στους οποίους και έχει πέσει όλος ο φόρτος εργασίας και καλούνται να εξυπηρετήσουν τους χιλιάδες ασφαλισμένους όλου του νομού.

Καθημερινά, προσέρχονται περίπου 700 άτομα στο ΙΚΑ, ενώ οι εργαζόμενοι αναγκάζονται να παραμένουν, μέχρι και αργά το απόγευμα, στις θέσεις τους, για να ολοκληρώσουν την εργασία τους.

Το ΙΚΑ έχει θέσει σε λειτουργία ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του, που επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα, εάν έχει ανανεωθεί θεωρηθεί το βιβλιάριο υγείας από το Ταμείο τους για το έτος 2015 και μέχρι τέλος Φεβρουαρίου 2016, ώστε να μην χρειάζεται η επίσκεψη σε υποκαταστήματα του Ιδρύματος.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΙΚΑ, η υπηρεσία αυτή επιτρέπει σε ασφαλισμένους να ενημερώνονται άμεσα, εάν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους ασφαλιστικής ικανότητας για το ασφαλιστικό έτος 2015, με σκοπό τον περιορισμό της επισκεψιμότητας στα υποκαταστήματα, το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, κάτι, που, όπως φαίνεται, στην πράξη δεν γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση