GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μέρκελ: Η Ελλάδα μόνο αν δεχθεί βοήθεια με υποχρεώσεις θα προχωρήσει

Ομιλία στο γερμανικό κοινοβούλιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής είχε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα α...

Μέρκελ: Η Ελλάδα μόνο αν δεχθεί βοήθεια με υποχρεώσεις θα προχωρήσει

Ομιλία στο γερμανικό κοινοβούλιο ενόψει της Συνόδου Κορυφής είχε η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, η οποία έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Ελλάδα αλλά και τη συνάντηση της Δευτέρας με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως μετέδωσε στον αέρα του Real Fm 97,8 η ανταποκρίτρια από το Βερολίνο, Φαίη Καραβίτη η κ. Μέρκελ είπε μεταξύ άλλων:

«Αν και η Ελλάδα δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της συνόδου, θα απασχολήσει τους εταίρους. Η Ελλάδα μόνο αν δεχθεί βοήθεια και την αντιληφθεί αυτή τη βοήθεια με υποχρεώσεις, θα διανύσει τον πολύ δύσκολο δρόμο που μένει μπροστά της. Έχει την υποχρέωση να τακτοποιήσει τον προϋπολογισμό της, να κάνει με μεταρρυθμίσεις και να εργαστεί προς την κατεύθυνση ώστε κάποια μέρα να μην χρειάζεται βοήθεια. Μόνο έτσι γίνεται. Με το να κάνεις συμφωνίες και να τις τηρούν όλοι», ενώ για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα τη Δευτέρα σημείωσε:

«Χαίρομαι και περιμένω να συναντήσω τον Αλέξη Τσίπρα, θα έχουμε χρόνο να μιλήσουμε εκτενώς, ίσως και για να συζητήσουμε».

Τέλος, έκανε σαφές ότι, «ούτε απόψε το βράδυ, ούτε τη Δευτέρα το βράδυ δεν θα πρέπει να περιμένουμε λύση στα Ελληνικά θέματα. Αυτές οι διαδικασίες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το Eurogroup».

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση