GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Bloomberg: Οι Γερμανοί κουράστηκαν με την Ελλάδα και θέλουν Grexit

Την άποψη ότι οι γερμανοί φορολογούμενοι νιώθουν κουρασμένοι από τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα και τη χρηματοδό...

Bloomberg: Οι Γερμανοί κουράστηκαν με την Ελλάδα και θέλουν Grexit

Την άποψη ότι οι γερμανοί φορολογούμενοι νιώθουν κουρασμένοι από τα όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια με την Ελλάδα και τη χρηματοδότησή της από τους ίδιους αναφέρει σε δημοσίευμα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Μάλιστα στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Γερμανοί επιθυμούν την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

"Είναι πολύ εριστικοί και αλαζόνες. Βρίσκονται στο σημείο που βρίσκονται και έχουν και απαιτήσεις. Ίσως είναι καλύτερα για την Ελλάδα να φύγει από το ευρώ", τονίζει ο Μιούλερ, οδηγός ταξί στη Γερμανία.

Με αυτή τη θέση συμφωνεί και ο Γερμανικός λαός. Αυτό τουλάχιστον έδειξε δημοσκόπηση του ZDF στην οποία το 52% των Γερμανών επιθυμούν την αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ. Τον προηγούμενο ποσοστό ήταν 41%, σε δημοσκόπηση που είχε διενεργηθεί ένα μήνα πριν. Ωστόσο οι Γερμανοί πλέον θεωρούν πως η ελληνική κυβέρνηση "δεν συμπεριφέρεται σοβαρά απέναντι στους εταίρους της".

Στο άρθρο του Bloomberg γίνεται λόγος για τις γερμανικές αποζημιώσεις που "ζητάει ανοιχτά πλέον ο Τσίπρας", ενώ δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά στην κόντρα του Γιάννη Βαρουφάκη με τον Βόλφανγκ Σόιμπλε:

"Οι δύο άνδρες επιδίδονται σε έναν επικοινωνιακό πόλεμο. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση διαμαρτυρήθηκε για την συμπεριφορά του Σόιμπλε, όμως ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τόνισε πως δεν κατανοεί την ελληνική πλευρά".

"Ο τρόπος με τον οποίον συμπεριφέρονται οι έλληνες είναι απίστευτος. Τώρα πλέον έχουν και απαιτήσεις", σημειώνει ο Ντόρλι Σνάιντερ διερμηνέας στο επάγγελμα. "Θα πρέπει να πληρώσουν όσα χρωστάνε. Δεν μπορούμε συνεχώς να τους δίνουμε χρήματα".

Οι εκτιμήσεις από την Γερμανία κάνουν λόγο για πίεση στην καγκελάριο προκειμένου να κλείσει την στρόφιγγα προς την Ελλάδα. Όπως σημειώνεται αυτό πλέον συμβαίνει και από κόμματα της αντιπολίτευσης, με την Μέρκελ να έχει αρχίσει να σκέφτεται όλα τα σενάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση