GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πώς θα λειτουργεί το 'Brussels Group'. Οι απεσταλμένοι των δανειστών δεν θα μπαίνουν στα υπουργεία...

Ξεκίνησαν στις 15:00 στις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια. Θα μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, κα...

Ξεκίνησαν στις 15:00 στις Βρυξέλλες τα τεχνικά κλιμάκια. Θα μετέχουν στελέχη από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την ΕΚΤ, το ΔΝΤ, το ESM/EFSM, καθώς και από την Ελλάδα. Αυτό το σχήμα διαπραγμάτευσης θα ονομάζεται Brussels Group (BG). Η διαπραγμάτευση στο Brussels Group, πολιτική και τεχνική, θα γίνεται στις Βρυξέλλες, μεταξύ ομολόγων.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, για εξειδικευμένα ζητήματα, που πιθανόν θα ανακύπτουν σε σχέση με στοιχεία που καλείται να υποβάλλει η ελληνική πλευρά κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων και προκειμένου να αρθούν αμφισβητήσεις ή ελλείψεις στοιχείων, θα δίνεται η δυνατότητα στο Brussels Group να ορίζει τεχνικούς συμβούλους που θα επισκέπτονται την Αθήνα, ούτως ώστε να γίνεται "on Site Exchange of Facts"για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Οι τεχνικοί σύμβουλοι του BG που πιθανόν θα επισκέπτονται την Αθήνα, θα συναντώνται με ομόβαθμούς τους.
Μάλιστα, σύμφωνα με το Μαξίμου, τα τεχνικά κλιμάκια δεν θα μπαίνουν στα υπουργεία αλλά θα μπαίνουν σε ειδικό χώρο και θα παίρνουν τα στοιχεία, όπως για παράδειγμα σε ξενοδοχεία.
Παράλληλα, για την άφιξη τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα μίλησε ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος τόνισε ότι "θα έρθει ένα τεχνικό κλιμάκιο, εμείς είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε όποιος έχει συμφωνηθεί να έρθει".
Μιλώντας στον real fm, συμπλήρωσε πως "θα έρθουν κάποιοι τμηματάρχες ή διευθυντές που θα δουν τους ομολόγους τους".

Στο Παρίσι ο Τσίπρας
Σε αυτό το πλαίσιο ο κ. Τσίπρας αναμένεται να φτάσει απόψε στο Παρίσι, ενόψει της αυριανής συνάντησής του στον ΟΟΣΑ με τον γενικό γραμματέα Άνχελ Γκουρία, καθώς επίσης και με εμπειρογνώμονες του Οργανισμού.
Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο υφυπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΟΣΑ, το πρωί της Πέμπτης, θα έχει ο πρωθυπουργός συνάντηση εργασίας με τους εμπειρογνώμονες και τον Άνχελ Γκουρία. Θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου προς τα διεθνή μέσα ενημέρωσης στις 16:30 ώρα Ελλάδας.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού στο Παρίσι, ο ΟΟΣΑ οργανώνει και συνάντηση με στελέχη του Οργανισμού, αλλά και εξωτερικούς προσκεκλημένους, ενώπιον των οποίων ο Αλέξης Τσίπρας θα εκφωνήσει (στις 17:00) ομιλία με θέμα: "Η μεταρρύθμιση της Ελλάδας μέσα σε μια Ευρώπη που αλλάζει".
Την Παρασκευή ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον Ζ.Κ.Γιούνκερ, αλλά και τον Μάρτιν Σουλτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση