GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μαριάς στην Ευρωβουλή για το bullying

Παρέμβαση με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλία για τον  συντονισμό της  διακρατικής δράσης των χωρών  μελών ...

Ο Μαριάς στην Ευρωβουλή για το bullying

Παρέμβαση με την οποία ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αναλάβει πρωτοβουλία για τον  συντονισμό της  διακρατικής δράσης των χωρών  μελών της Ε.Ε. και τη χρηματοδότηση της λήψης μέτρων για την δραστική αντιμετώπιση  της έξαρσης του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού, ζήτησε με σημερινή ερώτηση που κατέθεσε στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στην Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής επισημαίνει ότι ο τραγικός θάνατος ενός νέου σπουδαστή στην Ελλάδα ανέδειξε τις τελευταίες ημέρες  το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού – bullying στην πατρίδα μας. Σύμφωνα με έρευνα της ΜΚΟ το ''Χαμόγελου του Παιδιού" που πραγματοποιήθηκε σε έξι ευρωπαϊκές  χώρες στο πλαίσιο Συνεδρίου που έλαβε χώρα το 2014, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση στα περιστατικά σχολικού εκφοβισμού με ποσοστό 31,98%. Πιο αναλυτικά, το ποσοστό των σωματικών συμπλοκών μεταξύ εφήβων ανέρχεται σε 51%,  το 6,3% των εφήβων έχει δεχτεί διαδικτυακό εκφοβισμό, το 42% των εκπαιδευτικών πιστεύει ότι τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας και παραβατικότητας υποβαθμίζονται ή αποσιωπούνται και μόνο το 1 στα 10 παιδιά που βιώνουν κάποια μορφή βίας λαμβάνουν υποστήριξη.

Επιπλέον, συνεχίζει ο Νότης Μαριάς, στην Ευρώπη το 55% των παιδιών που έχουν εκφοβιστεί υποστηρίζουν ότι ως συνέπεια βιώνουν συμπτώματα κατάθλιψης, με περισσότερο από το 1/3 αυτών να υποστηρίζει ότι έκανε κακό στον εαυτό του ή σκέφτηκε να αυτοκτονήσει.

Κατόπιν ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν  διαθέτει στοιχεία για το φαινόμενο του ενδοσχολικού εκφοβισμού - bullying στα κράτη μέλη της Ε.Ε.  και της ζητά  να του  κοινοποιηθούν προκειμένου να τα δημοσιοποιήσει.

Και ο Νότης Μαριάς καταλήγει ζητώντας τη λήψη και τη χρηματοδότηση δραστικών μέτρων για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού – bullying.

Δείτε επίσης:

Στρατούλης: Καμία περίπτωση για μείωση συντάξεων

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση