GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Σόιμπλε γλίτωσε τη Μέρκελ από την... ανταρσία στην Bundestag

Μετά βίας κατάφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, να αποτρέψει μια ευρεία “ανταρσία” στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών τον ...

Ο Σόιμπλε γλίτωσε τη Μέρκελ από την... ανταρσία στην Bundestag

Μετά βίας κατάφερε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, να αποτρέψει μια ευρεία “ανταρσία” στις τάξεις των Χριστιανοδημοκρατών τον περασμένο μήνα, κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας για την παράταση της δανειακής συμφωνίας της Ελλάδας, καθώς πολλοί εκλεγμένοι με τους συντηρητικούς θα ψήφιζαν “Nein” εάν δεν ήταν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αποκάλυψαν σήμερα Γερμανοί κοινοβουλευτικοί στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ένα ανώτερο στέλεχος της συντηρητικής παράταξης είπε στο Reuters πως η Κοινοβουλευτική Ομάδα του αδελφού κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών στη Βαυαρία, της Ένωσης Χριστιανοκοινωνιστών, θα ψήφιζε ομόφωνα "όχι", εάν ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν είχε εμφανιστεί ενώπιόν της για να ζητήσει προσωπικά από τα μέλη της να υποστηρίξουν την παράταση, δύο ημέρες πριν από τη διαδικασία.

Ένα άλλο ηγετικό στέλεχος των συντηρητικών χαρακτήρισε τη συνάντηση του Σόιμπλε με τα μέλη της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών εξίσου σημαντική για την εξασφάλιση ικανής υποστήριξης, την ώρα που η εμπιστοσύνη προς την ελληνική κυβέρνηση στη Bundestag ήταν, κατά την έκφραση που χρησιμοποίησε, "kaputt".

Η έκβαση της ψηφοφορίας “κρεμόταν από μια κλωστή”, είπε ο βουλευτής, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Στην τελευταία ψηφοφορία, οι 29 από τους 32 κοινοβουλευτικούς οι οποίοι τάχθηκαν εναντίον της παράτασης ανήκαν στην CDU και στην CSU. Επιπλέον, 118 συντηρητικοί οι οποίοι ψήφισαν “ναι” εξέδωσαν προσωπικές αιτιολογήσεις ψήφου, επισημαίνοντας ότι δεν θα συνεχίσουν να τηρούν τη σημερινή κομματική γραμμή αν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση