GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Die Zeit: Η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής

«Η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδα Die Zeit, η οποία φιλοξενεί ανώνυμα σχόλια αξιωμ...

Die Zeit: Η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής

«Η Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της γερμανικής εφημερίδα Die Zeit, η οποία φιλοξενεί ανώνυμα σχόλια αξιωματούχων από τις Βρυξέλλες και από άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, σύμφωνα με τα οποία η κατάσταση στην Ελλάδα είναι «οριακή».

Όπως γράφει η εφημερίδα, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν ανησυχίες ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει πλέον «υπαρξιακά ζητήματα», καθώς «βρίσκεται στο όριο της στάσης πληρωμών».

Σύμφωνα με τις ίδιες ανώνυμες πηγές, η κυβέρνηση δεν έχει καμία πείρα στις τεχνικές διαδικασίες και, σαν να μην έφτανε αυτό, «τα στελέχη της δεν είναι καθόλου συνεργάσιμα». Υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών του Βερολίνου αναφέρουν μάλιστα ότι λείπει η απαραίτητη εξειδίκευση για την αναμόρφωση ενός φορολογικού κώδικα 40.000 σελίδων.

Οι προσφορές για «δανεισμό» φοροελεγκτών και άλλων ειδικών στα χρηματοοικονομικά από τη Γερμανία και τη Γαλλία έχουν απορριφθεί. Ακόμα και μία επιτροπή ειδικών του αυστριακού υπουργείου Οικονομικών, η οποία διατηρεί μακροχρόνιες σχέσεις με τμήματα ελληνικών φορολογικών υπηρεσιών, δεν ήταν ευπρόσδεκτη, γράφει η εφημερίδα.

Οι μυημένοι στα ελληνικά πράγματα, όπως λέει χαρακτηριστικά η εφημερίδα, δηλώνουν πως η νέα κυβέρνηση είναι αποκομμένη από τον κρατικό μηχανισμό και πως ακούει μόνο τη διάθεση που επικρατεί στο κόμμα. Οι πιθανότητες για ένα Graccident φαίνεται να αυξάνονται. Αν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει μία δόση στο ΔΝΤ, τότε αυτό θα σημάνει στάση πληρωμών.

Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης, ότι μία πιθανότητα ακόμα, θα ήταν η νέα κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές και μετά από αυτές να αποφασίσει την έξοδο από το ευρώ. «Και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει- αν συμβεί κάτι τέτοιο- να επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων» τονίζει η Zeit.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση