GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εφαρμογή του Μνημονίου ζητά το EFSF. 'Τελείωσε στις 25 Φεβρουαρίου', απαντά η κυβέρνηση...

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά από ανακοίνωση που...

Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ της κυβέρνησης και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας μετά από ανακοίνωση που εξέδωσε το Tαμείο για να διευκρινίσει πως παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα θα γίνει μόνο με εφαρμογή του Μνημονίου. Τι απαντά η ελληνική κυβέρνηση.

"Να ενημερωθούν για τις σκληρές διαπραγματεύσεις στις τρεις διαδοχικές συνεδριάσεις του Eurogroup και κυρίως, για την κατάληξη των διαπραγματεύσεων στο κοινό ανακοινωθέν, στο οποίο δεν υπάρχει, όχι τυχαία, καμία αναφορά σε μνημόνια" καλεί τους "αρμόδιους του EFSF" η ελληνική κυβέρνηση δια κύκλων της.

"Τα μνημόνια τελείωσαν στις 25 Ιανουαρίου" αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι, απαντώντας στη διευκρινιστική ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σημειώνοντας πως παροχή οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα θα γίνει μόνο με εφαρμογή του Μνημονίου.


Στην ανακοίνωσή του το EFSF αναφέρει πως το Μνημόνιο, σε αντίθεση με τη δανειακή σύμβαση (MFFA), δεν χρειάζεται να παραταθεί καθώς "δεν έχει ημερομηνία λήξης", καθώς και ότι η παροχή κάθε οικονομικής βοήθειας σχετίζεται με την εφαρμογή του Μνημονίου:

"Η παροχή οικονομικής βοήθειας στο πλαίσιο της Κύριας Σύμβασης Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης εξαρτάται από την συμμόρφωση της Ελλάδας με τις πολιτικές μεταρρυθμίσεων που καθορίζονται στο Μνημόνιο (MoU), το οποίο συμφωνήθηκε από την Ελλάδα, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα" σημειώνει το Ταμείο.

"Το Μνημόνιο είναι ένα ξεχωριστό και αυτοτελές έγγραφο, αλλά συνδέεται με την Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης, καθώς καμία εκταμίευση δεν μπορεί να γίνει χωρίς την τήρηση του Μνημονίου, το οποίο αξιολογείται από τους θεσμούς", προσθέτει.

"Η ελληνική Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2014. Αλλά στις 19 Δεκεμβρίου 2014 το Διοικητικό Συμβούλιο του EFSF αποφάσισε να χορηγήσει μια τεχνική επέκταση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου 2015. Στις 27 Φεβρουαρίου, το Διοικητικό Συμβούλιο των διευθυντών του EFSF αποφάσισε να επεκτείνει περαιτέρω την ελληνική Κύρια Σύμβαση Χρηματοπιστωτικής Διευκόλυνσης κατά τέσσερις μήνες, μέχρι τις 30 Ιουνίου 2015" καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση