GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΕΚΤ: Αποφασίζουν για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον ELA

Με τηλεδιάσκεψη αποφασίζουν σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την τελευταία πηγή χρηματοδ...

ΕΚΤ: Αποφασίζουν για την πρόσβαση των ελληνικών τραπεζών στον ELA

Με τηλεδιάσκεψη αποφασίζουν σήμερα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την τελευταία πηγή χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών, τον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας (ELA).

Κατά την τηλε-συνεδρίαση, θα εξεταστούν εκ νέου τα πλαφόν ρευστότητας που δίδεται στις ελληνικές τράπεζες μέσω του μηχανισμού, η αύξηση του ορίου έκδοσης εντόκων ομολόγων και η αποδοχή των ελληνικών τίτλων ως εγγύηση για την άντληση ρευστότητας.

Από το Eurogroup της Δευτέρας πάντως, δεν έχει ανακοινωθεί κάποια αλλαγή στις αποφάσεις της ΕΚΤ για το θέμα του ELA.

Σύμφωνα με πηγές της ΕΚΤ, εάν δεν ολοκληρωθεί ο έλεγχος ή εάν δεν υπάρξει σαφής πρόοδος στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και δανειστών, τότε η Τράπεζα δεν έχει κάποιο περιθώριο χαλάρωσης των κανονισμών της.

Πάντως, η ΕΚΤ δεν αναμένεται να αποσύρει την οδηγία της προς τις ελληνικές τράπεζες που προβλέπει ότι οι τελευταίες δεν θα πρέπει να αυξήσουν την έκθεσή τους σε έντοκα γραμμάτια του ελληνικού Δημοσίου και θα πρέπει απλώς να ανακυκλώνουν τα ποσά των εντόκων γραμματίων που ήδη έχουν στην κατοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση