GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι ανέφερε ο Χαρδούβελης για το email Βαρουφάκη

Για την παράταση που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς επίσης και το email του υπουργού Οικονομιών, Γιάννη Βαρουφάκη μίλησε ο Γκίκας...

Τι ανέφερε ο Χαρδούβελης για το email Βαρουφάκη

Για την παράταση που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση, καθώς επίσης και το email του υπουργού Οικονομιών, Γιάννη Βαρουφάκη μίλησε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαρδούβελης, μιλώντας στο Mega η υπογραφή παράτασης ισοδυναμεί με υπογραφή μνημονίου.

O κ. Χαρδούβελης απάντησε και στο ζήτημα του email λέγοντας ότι το "email Χαρδούβελη" ήταν το τέλος της διαδρομής, ενώ το "email Βαρουφάκη" είναι η αρχή μίας άλλης διαπραγμάτευσης και δεν μπορούν να συγκριθούν.

Υπερασπίστηκε παράλληλα τη στάση της Ελλάδας επί των ημερών του τονίζοντας ότι διαπραγμάτευση γίνονταν αλλά όχι υπό το φως της δημοσιότητας. Πολλές φορές υπήρχε διαμάχη, τόνισε.

Αναφερόμενος στο τελευταίο Eurogroup στο οποίο παρέστη ως υπουργός Οικονομικών, το Δεκέμβριο, είπε ότι "η αίθουσα πάγωσε όταν τους είπαμε ότι θα μείνουμε από ρευστό", ενώ μιλώντας για τις διαπραγματεύσεις για παράταση πρόσθεσε ότι η Φινλανδία επέμενε για ένα μήνα και ήταν αντίθετη στην τρίμηνη.

Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι "εγώ ως Γκίκας Χαρδούβελης ούτε καν σκέφτηκα ότι εγκλωβίζω κάποιον, σκέφτηκα την χώρα μου, χρειαζόμασταν ρευστό. Ο Ντέισελμπλουμ πρότεινε τους δύο μήνες".

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση για το δημοσιονομικό κενό του Μαρτίου ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι "από τα ταμεία για τον Μάρτιο λείπουν τουλάχιστον 4 δισ. Έχει πει και ο ΣΥΡΙΖΑ για τα 11 δισ. του ΤΧΣ να τα χρησιμοποιήσει ως ενέχυρο για να δανειστεί. Μπορεί ίσως και είναι ένας τρόπος που θα πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση όχι μέσω μίντια".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση