GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ντε Γκίντος: Οι ανάγκες σε χρήμα της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας

Τις προθέσεις των όσων θα συζητηθούν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της Δευτέρας αποκάλυψε ο υπουργός Οικο...

Ντε Γκίντος: Οι ανάγκες σε χρήμα της Ελλάδας στο Eurogroup της Δευτέρας

Τις προθέσεις των όσων θα συζητηθούν μεταξύ των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Eurogroup της Δευτέρας αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας, Λουίς Ντε Γκίντος.

Όπως αποκάλυψε ο Ντε Γκίντος στο τραπέζι αναμένεται να πέσουν οι ανάγκες ρευστότητας της Ελλάδας αλλά και οι αποπληρωμές ομολόγων που πρέπει να κάνει η χώρα.

Θα ακουστούν επίσης από την τρόικα οι προσφατες συνομιλίες που έγιναν με την Ελλάδα, ενώ πρόσθεσε πως η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει τους επόμενους 4 μήνες προκειμένου να δει ποιο είναι το επόμενο βήμα για το τρίτο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθές ο Λουίς Ντε Γκίντος, αποκάλυψε ότι διεξάγονται ήδη συζητήσεις για ένα νέο δάνειο 30 με 50 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα!

Ο Ισπανός υπουργός, που προορίζεται κατά πάσα πιθανότητα για διάδοχος του Γερούν Ντάισελμπλουμ ως επικεφαλής του Eurogroup, τόνισε ότι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη είναι ο μόνος εφικτός δρόμος για την Ελλάδα, καθώς "δεν υπάρχει εναλλακτική".

Πάντως, ο Ντε Γκίντος διευκρίνισε ότι το νέο πακέτο θα έχει πιο ευέλικτους όρους από το παλιό, κλασικό, "μνημονιακό".

Ωστόσο, ερωτηθείσα σχετικά, η εκπρόσωπος του Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε λακωνικά ότι τέτοιο θέμα "δε συζητείται" στο Eurogroup.

Όμως και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, διέψευσε τα περί συζητήσεων για τρίτο πακέτο διάσωσης, απαντώντας σε σχετικές ερώτήσεις δημοσιογράφων στο Βερολίνο. "Δεν υπάρχουν συζητήσεις γι' αυτό", ήταν η απάντηση του Γιούνκερ.

1 σχόλιο

  1. Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΙΣΑΡΙΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΒΛΑΚΩΔΕΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΡΑΒΑΤΕΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΩΛΟΥΣ ΤΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση