GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Συνεχίζεται το μαρτύριο! Το EuroWorkingGroup δεν δίνει το 1,2 δισ. ευρώ στη χώρα μας...

Ολοκληρώθηκε χωρίς θετικό αποτέλεσμα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), γ...

Ολοκληρώθηκε χωρίς θετικό αποτέλεσμα λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης, η τηλεδιάσκεψη της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης (EWG), για το ελληνικό ζήτημα.
Παρά τις ελπίδες της ελληνικής πλευράς το EuroWorkingGroup, δεν πήρε απόφαση για το 1,2 δισ. που περιμέναμε. Χρειαζόταν ομοφωνία που δεν επετεύχθη έτσι γίνεται πολύ κρίσιμο το επόμενο Eurogroup.Ο εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, τόνισε ότι υπήρξε συμφωνία ότι τα ποσά αυτά δεν επέστρεψαν παρατύπως από το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στο ΕΤΧΣ και συμφωνήθηκε ότι η ομάδα εργασίας θα εξετάσει το πώς θα προχωρήσουμε εν ευθέτω χρόνο.
Εξάλλου, πηγές Ευρωζώνης διευκρίνιζαν ότι όταν και αν οι τρεις θεσμοί συμφωνήσουν σε έναν ολοκληρωμένο και φιλόδοξο κατάλογο μεταρρυθμίσεων τότε η Ομάδα εργασίας θα τον εξετάσει και θα ενημερώσει το Eurogroup.
Ευελπιστούμε ότι επί αυτής της βάσης οι ελληνικές αρχές μπορούν τις επόμενες βδομάδες να καταλήξουν σε μια συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο με τους θεσμούς, σημείωναν οι ίδιες πηγές.
Πρόκειται για έναν ογκώδη κατάλογο μέτρων που θα πρέπει να είναι λεπτομερής και η διαδικασία προβλέπει ότι στη συνέχεια οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να αρχίζουν να εφαρμόζουν αυτά τα μέτρα, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση συμμόρφωσης από τους θεσμούς.Μόνον εφόσον ολοκληρωθούν αυτά τα στάδια μπορεί να αρχίσει η εκταμίευση, αποσαφήνιζαν οι ίδιες πηγές.
Η ελληνική πλευρά περίμενε ότι θα βρεθεί η χρυσή τομή, ωστόσο η οικονομική ασφυξία συνεχίζεται και το επόμενο Eurogroup, όταν θα παρουσιαστούν οι κοστολογημένες προτάσεις της κυβέρνησης, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο.
Το 1,2 δισ. ευρώ καταβλήθηκε στον EFSF από το ΤΧΣ στο πλαίσιο της επιστροφής των 10,9 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Καταβλήθηκαν εκ παραδρομής, καθώς δεν είχαν χρησιμοποιηθεί αντίστοιχα ομόλογα του EFSF για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά ρευστό.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η τηλεδιάσκεψη του Euroworking Group διεξήχθη σε καλό και εποικοδομητικό κλίμα.
Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, η συζήτηση ήταν εφ'όλης της ύλης καθώς πέραν του ζητήματος της εκταμίευσης του 1,2 δισ.ευρώ που εξετάζεται από τον ESM στις τεχνικές του λεπτομέρειες, συζητήθηκαν επίσης θέματα ρευστότητας, η δημοσιονομική πορεία της χώρας και θέματα μεταρρυθμίσεων. Σημειώνεται, επίσης, ότι η επικοινωνία της ελληνικής πλευράς με τεχνικά κλιμάκια συνεχίζεται κανονικά.

1 σχόλιο

  1. "ότι όταν και αν οι τρεις θεσμοί συμφωνήσουν σε έναν ολοκληρωμένο και φιλόδοξο κατάλογο μεταρρυθμίσεων "

    ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ;;;
    DEFAULT & EXIT !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση