GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ολόκληρο τo μοιραίο δρομολόγιο του γερμανικού Airbus 320

Νεκροί είναι και οι 148 επιβαίνοντες (142 επιβάτες και 6μελες πλήρωμα) του Airbus 320 της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπε...

Ολόκληρο τo μοιραίο δρομολόγιο του γερμανικού Airbus 320

Νεκροί είναι και οι 148 επιβαίνοντες (142 επιβάτες και 6μελες πλήρωμα) του Airbus 320 της Germanwings που συνετρίβη στις γαλλικές Άλπεις. Οι ανώτατοι αξιωματούχοι του γαλλικού κράτους επιβεβαίωσαν ότι το αεροσκάφος συνετρίβη και πως κανένας από τους επιβάτες δεν είναι ζωντανός "λόγω των συνθηκών της συντριβής". Το αεροπλάνο εκτελούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη - Ντίσελντορφ. Απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης στις 8.55 GMT και χάθηκαν τα ίχνη του από το ραντάρ στο γαλλικό εναέριο χώρο.

Εν τω μεταξύ βρέθηκε το μαύρο κουτί του μοιραίου γερμανικού αεροσκάφους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών.

Δυστύχημα σύμφωνα με τη Lufthansa

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa θεωρεί επί του παρόντος ότι η συντριβή του αεροσκάφους της θυγατρικής της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις ήταν δυστύχημα και ότι οποιαδήποτε άλλη θεωρία διατυπώνεται δεν είναι παρά απλή εικασία.

"Προς το παρόν, λέμε ότι ήταν δυστύχημα. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε να πούμε κάτι άλλο. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν εικασία", δήλωσε η Χάικε Μπίρλενμπαχ, η αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Υπηρεσιών της Ευρώπης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο αεροδρόμιο Ελ Πρατ της Βαρκελόνης, απ' όπου είχε απογειωθεί το αεροπλάνο.

Το Airbus A320 της εταιρείας χαμηλού κόστους Germanwings εκτελούσε την πτήση από τη Βαρκελόνη για το Ντίσελντορφ μεταφέροντας 150 επιβάτες και πλήρωμα.

Το μοιραίο αεροπλάνο της Germanwings έχανε ύψος επί 8 εφιαλτικά λεπτά!

Η εταιρεία Germanwings ανακοίνωσε ότι το Airbus A320 που συνετρίβη στις νότιες γαλλικές Άλπεις σήμερα άρχισε να κατεβαίνει ένα λεπτό αφού έφτασε στο ύψος πορείας και συνέχισε να χάνει ύψος επί οκτώ λεπτά.

«Η επαφή του αεροπλάνου με τα γαλλικά ραντάρ και τους Γάλλους ελεγκτές κυκλοφορίας χάθηκε στις 10:53 π.μ. σε ένα ύψος περίπου 6.000 ποδών. Στη συνέχεια το αεροπλάνο συνετρίβη», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας Germanwings Τόμας Βίνκελμαν στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Κολωνία.

Ο Βίνκελμαν πρόσθεσε ότι η τακτική συντήρηση του αεροπλάνου, το οποίο παραδόθηκε στη Lufthansa το 1991, έγινε από την εταιρεία Lufthansa Technik χθες Δευτέρα. Ο ίδιος επεσήμανε ότι το Airbus A320 υποβλήθηκε σε εκτεταμένους τεχνικούς ελέγχους το καλοκαίρι του 2013.

«Ένας έλεγχος τύπου C, δηλαδή μια εκτεταμένη επιθεώρηση, πραγματοποιήθηκε όπως προβλεπόταν το καλοκαίρι του 2013», εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa.

Εξάλλου ο πιλότος του αεροπλάνου είχε «περισσότερα από δέκα χρόνια» εμπειρίας και «περισσότερες από 6.000 ώρες πτήσης» στο ενεργητικό του, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο διευθύνων σύμβουλος είπε ότι μια ομάδα που αποτελείται από εμπειρογνώμονες της Lufthansa, της Airbus και της Germanwings κατευθύνεται προς το σημείο της συντριβής και υπογράμμισε ότι θα εξακριβώσει το συντομότερο δυνατό τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο Βίνκελμαν επεσήμανε ότι το αεροπλάνο, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Βαρκελώνη-Ντίσελντορφ με συνολικά 150 επιβαίνοντες, μετέφερε 67 Γερμανούς, σύμφωνα με τις πρώτες διαθέσιμες πληροφορίες.

Διευκρίνισε όμως ότι ο αριθμός αυτός ενδέχεται να αλλάξει, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι προς το παρόν να δώσει πληροφορίες για την εθνικότητα άλλων επιβατών, όμως «θα το ξεκαθαρίσουμε το συντομότερο δυνατό».

Ο Βίνκελμαν εξήγησε ότι στις κρατήσεις των εισιτηρίων εμφανίζονται μόνο τα ονόματα και οι ημερομηνίες γέννησης των επιβατών, ενώ τα διαβατήριά τους δεν ελέγχθηκαν στην Ισπανία, καθώς επρόκειτο για μια πτήση εντός του χώρου Σένγκεν.

Σχολική τάξη στο μοιραίο γερμανικό Airbus

Μια εκπρόσωπος της πόλης Χάλτερν αμ Ζε, στη βορειοδυτική Γερμανία, δήλωσε σήμερα ότι υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι 16 μαθητές και δύο καθηγητές ενός σχολείου της πόλης επέβαιναν στο αεροσκάφος Airbus A320 της εταιρείας Germanwings, το οποίο συνετρίβη σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις.

«Υπάρχουν βάσιμες υποψίες» ότι οι μαθητές και οι καθηγητές ήταν μεταξύ των επιβατών του αεροπλάνου, δήλωσε η εκπρόσωπος της πόλης αυτής που βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας- Βεστφαλίας.

Η πρώτη φωτογραφία από τα συντρίμμια του μοιραίου Airbus

Ιστοσελίδα της περιοχής με το όνομα «Le Dauphine Libere» δημοσίευσε και την πρώτη φωτογραφία από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.

Mαύρα εμβλήματα σε ένδειξη πένθους

Η Germanwings άλλαξε την φωτογραφία της στο twitter και έβαψε τα σήματα της σε γκρι και μαύρο χρώμα, από κίτρινο και μοβ που ήταν πριν.

Στην ίδια κίνηση προχώρησε και η Lufthansa που είναι η μητρική εταιρεία.


Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση